(budai-)H.G. Creative Commons License 2004.03.02 0 0 6310
80/1. nap: A túra kezdetének történéseit Vlaszij sporttárs már ismertette, így azzal nem is foglalkoznék.

"Virágos nyeregben lent a menedékházban az óbudaiaik()11?kerületiek???) pompázatos fogadást csaptak és megvendégeltek minket virslivel teával és üditővel:) Köszöönjük azt hiszem mindenki nevében a szívélyes fogadtatást:)"
Csatlakozom! De III. kerületiek! A XI. kerületi én vagyok!

"Innét már tulajdonképpen leszakadtak sokan tőlünk így a társaság már csak a két túrázóra akaommondani három mert egy srác megy velük hollóházáig és még három emberből állt így már lehetett haladni és 14:45 re értünk le a Rozáliához:) Én itt akadtam le róluk, merthogy engem már várt itthon a túrógombóc:)"

A téglagyártól Csobánkáig emelkedett a létszám, mivel a csatlakozott Joey néhány egyetemi társa. Eredetileg Pszentkeresztig jöttek volna, de végül a késés és a sötétedés miatt letértek Csobánkára.
Így a Szentkeresztig a maradék 8 km-t öten tettük meg: Joey&társa, a Hollóházáig haladó sporttárs, ot. Farkas Vali és én. A Szent-kút környékén sötétedett ránk. A Szurdok előtti parkolónál a helyi sportegyesület vezetője üdvözölte a csapatot és tájékoztatott bennünket a ránk váró útviszonyokról. Elmondása alapján a Szurdokon át tudunk kelni, de a falu után az út tele van keresztbedőlt fákkal, 60 cm hó, sűrű köd, katasztrófa-súlytotta övezet...
Ehhez képest a Szurdok sem volt könnyű. Sötét, a letaposott ösvény meglehetősen csúszós, és egy-egy keresztbedőlt fa. Éppen ott, ahol a legmeredekebb a hegyoldal, a legkeskenyebb az ösvény, alulról közvetlenül az első híd előtt. A patak meg nem volt stabilan befagyva, helyenként látszott a víz felszíne.
A jelentős késés és az egyesületi vezető tájékoztatása alapján Joeyék úgy döntöttek, hogy Pilisszentkereszten szakítják meg a túrát, és másnap, autóbusszal visszatérve onnan folytatják a menetet. Kíváncsi vagyok, milyen sikerrel.

A pecsétekkel nem volt gond, kivéve a rajtot. Mivel a Gyermekvasúton egész héten üzemszünetet tartottak, az állomás zárva volt, de Pálmai Vencelék jelenléte talán kisegíti őket ebből a helyzetből. A pecsétet meg majd tudják pótolni május 18-án, ha nem érkeznek túl későn :o)

Készült néhány fotó is, de még nem kerültek fel az albumba, kéretik türelemmel viseltetni :o)

Előzmény: Vlaszij (6284)