Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.03.02 0 0 18
az emberi tájékozatlanságért általában nem az állam felelős.

Az állam akor felelős, ha feljelentették a céget és a hivatalos szervek semmit nem tettek vagy eltussolták az ügyet. Történt ilyen?

Nem kell érzelmi húrokat pengetni, ha valakinek olyan kocsija van amelyhez már nm kapható üzemanyag, akkor is az állam a hülye?

Ha törvényesen működött a cég és elfagyizták a hasznot és nem jut a befektetőknek, akkor a károsultak fogjanak össze és kalapács alá az összes cuccot, az uccsó golyóstollig, és/vagy fizessenek meg közösen egy jogásztímet aki kiheréli a gonoszokat.

A lakásmaffia áldozataiért miért nem sípol senki? Az összespórolt pénecskéből megvett használt autóért amit elloptak és sosem lett meg?

Vajon miért a parlament elé kell vonulni? (ezer más dologért lehetne a vagyonszerzési illetéktől a súlyadóig)

Mikor tanuljuk meg, hogy önszerveződés nélkül nem lehet? Hogy az állam nem húz ki minden szarból amibe önszántadból beleugrottál?

[mi egyszer családilag belevágtunk egy ilyen előspórolós kocsivevésbe, mert nem volt pénzünk. A 4. hónapban kisorsoltak bennünket és beleülhettünk egy vadi új kisautóba, aztán fizettünk évekig még emelkedő áron. Szerencsénk volt? SOkkal drágábban vettük az autót, mintha egyben fizettünk volna, mégsem szteppeltünk a Kossuth tér gyepén, hogy az állam segítsen rajtunk, nem szorítottak fegyvert a fejünkhöz, amikor beleugrottunk. Az állampolgár egyéni felelősségét (adózott jövedelmének elköltési módja) nem terhelheti át az államra. Vagy mindannyiunk adójából vegye meg az állam a baumagot, kártalanítsa a kuncsftokat? Mégis mi legyen?]