voiture Creative Commons License 2004.02.28 0 0 205
Sziasztok!

Érdekes hozzászólásokat olvastam.
Egy gondolat erejéig foglalom csak a topikot: valaki kérdezte, mi pontosan az ezotéria.
Egzakt választ Hozzátok hasonlóan én sem tudok adni, de leírom, nekem mit jelent.

Választ ad arra, miért vagyok itt, hová tartok, mi miért történik velem, miképp tehetem teljesebbé, boldogabbá az életem.
Nem valami misztikus dologról van szó, hanem a folyamatosan érkező jelek értelmezéséről és a következtetések helyes levonásáról. Az utóbbihoz szükséges szabályrendszert biztosítja tulajdonképpen az ezotéria, egy olyan integráló elmélet, amely a kvantumfizikától kezdve a Teremtésen keresztül a rét virágaiig mindent magába foglal, ráadásul olyan logikus módon, hogy e fogalmak békében megférjenek, sőt, kiegészítsék egymást.

A transzcendens megélése (pl. az őranygyallal folytatott kommunikáció, a testből kilépés, az intuíciók) nem maga az nem ezotéria, hanem annak csak egy része. Ezek az élmények abban segítenek, hogy "elhiggyem" a nagyobb és szebb rendszert, vagyis ezoterikusan éljek, gondolkodjak. Már amikor sikerül :-)

Szeretettel

v