AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.28 0 0 104
Nos visszajötem pár szóra.

Nem védem ab ovó azokat, akik eltitkolják a terhességüket, csak úgy általában, ugyanis nagyon sok esetet végigolvastam, amikor a végén kiderült, hogy igen nagy pszichikai nyomás alatt élt az anya, senkitől semmi segítséget nem remélt, akárhogyan is történt a dolog (általában sokadik nem kívánt terhességről volt szó, mikoris az apa maga is egyszerűen szemet húnyt afelett, hogy a terhességet egyszerűen nem vallották be, azzal a jelszóval, hogy ez nem az én dolgom... szóval azóta kicsit ideges vagyok az olyan beszólásokra, hogy rohadék nő bitófára vele.

És nem az abortusz topicra utaltam, mint egyik olvtársunk mondta - az egy egészen más káposzta, ott egyszerűen csak az anya önrendelkezési jogát tartottam előbbrevalónak - tartom ma is - a magzat jogánál.

Most, hogy több részletet is megismertem, kénytelen vagyok elismerni, hogy itt bizony szándékosságról van szó, jelen esetben többen is megpróbáltak segíteni, legalábbis többen a tudomására hozták, hogy tisztában vannak vele, hogy a nő igenis terhes - hogy hanyadik hónapban van arról csakis találgatások lehetnek, ugyanis a has mérete nincsen egyenes arányban a terhesség hónapjaival, ha valakiek sok a magzatvize már a 6. hónapban is 9. hónaposnak kinézhet, és viszont, ha kevés a magzatvíz akkor igen kicsi hassal is szülhet valaki szép normális méretű gyereket.

Minekutána kicsi bepillantást nyertem ennek a családnak az életébe, csak azt tudom mondani, hogy igazán nem tudom ki kér bármi erkölcsösséget számon ettől a nőtől, ugyan honnan tudná? Ha egyszer eleve úgy nőtt föl ahogy...

És tőled külön megkérdezném, hogy mijkor rákérdeztél a terhességére és ő letagadta, mondtad neki, hogy márpediog téged ne nézzen hülyének, és te igenis utána fogsz kérdezni annak, hogy ha egyik napról majd a másikra leapad a hasa akkor mi is történt?

Az a nagyobbik gyerek (MIlán???) pedig ezek után szvsz. biztosan jobb helyen van az apjánál... ugyanis mint ahogyan az anya se tudott magával hozni semmi erkölcsi tartást illetve ez nem is jó kifejezés, szóval gyakorlatilag semmi olyat amit tovább tudna adni a szocializáció szempontjából, ezt nyilvánvalóan tovább se tudja adni.

Előzmény: joss (79)