Laa-Yosh Creative Commons License 2004.02.27 0 0 120
Az online sajtó térnyerését egyre többet hangoztatják manapság, de kissé felületesen szokták kezelni a témát. Nincs szó pl. arról, hogy az emberkék többsége olyan weboldalakra gondol, amelyekért az újságokkal ellentétben nem kell fizetnie; se arról, hogy az igényesebb, tartalmasabb online lapok egyre inkább mennek át fizetösbe, vagy részben fizetösbe. Na meg ezek az oldalak is igen kemény nyomás alatt vannak, gondolok itt pl. a Gamespot emlékezetes Savage-botrányára (közöltek egy lehúzós rivjút az online-only játékról, mire a fejlesztök bekontráztak és logokkal igazolták hogy a T. cikkíró valami 5-10 órát nyomult összesen a stuffal - erre a Gamespot betojt, levette a cikket meg minden...).
A hazai online kínálatot nemigen ismerem idöhiány okán, de amit láttam belöle az vagy kimerül a newz + letöltés rovatokban, vagy rémesen amatör írásokat közölnek. SZVSZ akkor se dölne be a nyomtatott sajtó, ha egyszeriben minden gamernek lenne internet elérése (sztem egyébként is sokkal nagyobb ebben a körben a lefedettség, pl. honnan is szerzik a stuffokat az olvasók?)

A nagy nosztalgiafíling meg elvakít :) Kicsit is objektíven olvasva a régi CoV-okat egyböl kilóg a lóláb, szerintem Lákusz is sírva fakadna, ha manapság ilyen írásokat adna ki a kezéböl. Nekem egy régi Hancu-levél elolvasása volt különösen kiábrándító a minap, annak idején végigröhögtem, ma meg csak a fejemet fogtam az "Elite Boyz" és hasonló szövegek láttán (bocs Hancu :). Itt lehetne most elpuffogtatni egy csomó közhelyet, de inkább megkímélek töle mindenkit... Élmény volt a kora 90-es években ez a kis szubkultúra, egyszer talán visszatekintö írás is készülhet róla a fiatalságnak (vagyis inkább a mi öregedö korosztályunknak ;), de azért nem kell túlmisztifikálni.