pernahajder Creative Commons License 2004.02.25 0 0 1694
Bizisten nem flood akar lenni, pusztán az idő szorít a tárgyalás időpontja miatt, ezért ide is beírom:

Segítség kollegák!!!!

Az LB-nek vagy az AB-nek volt az a döntése, hogy jogellenes, ha a gépjármű tulajdonosának adatait a BM Központi Adatnyilvántartó kiszolgáltatja a parkolási társaságnak? És mi a döntés száma, hol érhető el?

A tényállás a következő: három és fél esztendővel ezelőtt, amikor én épp Dél-Kínában éleveztem a Lí folyó kínálta tagadhatatlan gyönyöröket (holdtölte, a cukorsüveg-hegyek közt kanyargó folyó és remek kínai csingtao sör á. 150 forint átszámítva/6.6 deci - csak hogy irígykedjetek), a vagyonmegosztásra került de át nem íratott gépkocsimmal valaki állítólag Miskolcon parkolt díjfizetés nélkül. Némi előzetes levelezés után (nyolchavonta kaptam egy dörgedelmet) most bepereltek. PerértéK: 3.900 Ft.

A per nyerve van, mert Miskolc város bölcs örnkormányzati rendelete kimondja: "Aki a parkolás során nem tartja be ezen rendelet szabályait, illetve a szelvényen (értsd: parkolójegyen - ph) feltüntetett használati utasítást, a várakozási díjon felül pótdíjat köteles fizetni." Senki más. Tehát a tulajdonos mögöttes felelőssége az önkorm. rendeletében sehol nem szerepel. Ráadásul a felperes a periratban olyan városon beüli helyszínt jelölt meg, ami az önkorm. rendelet fizető helyszíneinek felsorolásában nem is szerepel.

Én azonban a személyi adataimmal való visszaélés miatt meg akarom szívatni őket is, meg a BM Központi Nyilvántartót is. Már csak a közel másfél éves levelezés, a leveleikben a pökhendi "Tisztelt Cím" megszólításaik és az indokolatlan per miatt is.