Neocortex Creative Commons License 2004.02.25 0 0 373
Üdv öreg rocker!

"Sajnálom, de sem az osztályharc nincs annyira végső stádiumban mint gondolod, sem a képlet nem annyira egyszerű, hogy ez a mondatod helytálló legyen: "a megoldás csak az lehet, hogy szívós küzdelem árán eljutunk a vadkapitalizmustól a rendszer összeomlásáig. Vissza kell adni az embereknek az elvesztett szabadságot."

Szerintem ez az évszázad erről fog szólni. Az is lehet, hogy csak az első fele.

"A tézis jelenleg a tőke hatalma és nyomulása, de ott az ember is. És egyik sem érdekelt a kataklizmában.;ĐĐ"

Arra gondolsz, hogy az emberek tulajdonképpen nem kívánják a rendszer bukását?

"Az Evangélium az érték, a többi árulás."

Ezt úgy értettem, hogy a lényeg az, hogy Jézus tanításai a Föld minden pontjára eljutottak. Ez a katolikus egyház érdeme, bár az egész eleve árulással indult (Júdás elárulta, Péter megtagadta). Az elavult egyházstruktúrára igazából már nincs szükség, mert az csak a klérus hatalmának fenntartását szolgálja. A mi adónkból. Szóval amikor hevesen reagálsz, akkor semmiféle kultúrális értéket nem védesz már. Az egyház már nem hoz létre valódi értéket, nem szolgál, csak a hatalmát siratja. Az érték már létrejött, az ő idejük lejárt.

"Sajnálom, de vagy több intellektust képzelsz az emberekbe, vagy kevesebbet nézel ki az egójukból."

Soha sem lesz fejlettebb az emberek intellektusa az egójuknál? A neocortex a metacortexnél? A hüllőagy legyőzhetetlen? Előbb-utóbb kiderül, hogy a fajfenntartás és a létfenntartás ösztöneinek való feltétlen hódolás a véget jelenti.

"Fontosabb a világmegváltás helyett a dolgok egyensúlya."

Csak a megváltás hozhatja el az egyensúlyt. Addig marad a dialektika.


Előzmény: Törölt nick (306)