otako1 Creative Commons License 2004.02.25 0 0 273
Boldogherceg!
Beleolvastam az általad ajánlott két műbe. Sok igazság van benne de azért így kutyafuttában beleolvasva lehet, hogy nem mindent értelmezek jól. Sőt szerintem az első műben az általad jelzett rész erősen offtopic.(vagy lehet, hogy nem jót olvastam?)

Petike23!
Igaz, hogy a gőzgépek ma már múzeumi darabok de azért tudnak olyasmit is amit a mai modern motorok soha nem fognak tudni. Ugyanis a dugattyús gőzgép nyomatéka állandó. Ezért nem kell bonyolult sebességváltó mechanizmus. Nagyon sok erőgép alkalmazásnál lényegesen kedvezőbb lenne egy dugattyús gőzgépet dolgoztatni ha a szükséges gőzmennyiséget elő tudnánk állítani jobb hatásfokkal mint most. Lényegesen egyszerűbb mint a robbanó motorok és például a kenésük is egyszerűbben megoldható.
Mit szólsz az olyan szabadalmakhoz amik az üzemanyag fogyasztás csökkenését és a káros anyag kibocsájtást célozzák meg? Azt gondolom, hogy kémiából jó vagy és azért kérdem, hogy mi a véleményed a "petrolbooster" és az ahhoz hasonlatos cuccokról. (Lehet, hogy köztük van a "lapis philosophorum"? ) Van nálam is egy ilyen leírásostul, mintadarabostul.

A Wartburg nézés engem is érdekelne...

Előzmény: Boldogherceg (270)