Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 252
Kedves Emili!

AZ EVG-3D SZÉLHÁMOSSÁG! Ezt nyugodtan leírhatom, ugyanis azt az anyagot, amit az Elender szerverén olvashatsz, annak idején én magam írtam a Perfekt Invest megbízásából. Engem is becsaptak, mivel az ÉMI bizonyítványuk NEM LAKÁSÉPÍTÉSRE, HANEM EGYSZINTES MEZŐGAZDASÁGI ÉS IPARI LÉTESÍTMÉNYEK ÉPÍTÉSÉRE SZÓL. Annak idején nekem is csak a számot mutatták be magát a bizonyítványt nem. Ráadásul a Perfekt Invest nem fizette ki a kiadónknak az anyagát, hanem lelépett, és átlopta az Elenderhez. Tudomásom szerint kb. 25 különböző sajtóorgánumnak tartoznak.

De most a lényegről: az az épület, aminek építését az adott oldalon láthatod, végül nem kapott használatbavételi engedélyt. Tudniillik:
1. A kétoldali acélháló közötti hőszigetelés, valamint a rálőtt habarcs NEM TEHERHORDÓ SZERKEZET, mivel az említett anyagok egyike sem rendelkezik a szabványos merevséggel (hajlítószilárdsággal).
2. Az EVG-3D panelek FÖDÉMKÉNT NEM alkalmazhatóak. (Statikai alapismeretek: Kéttámaszú födémlemez vasalása alul, a konzollemezé felül kell legyen.) A kétoldali acélháló miatt a födém vakolata alul, a húzott övben a legkisebb terhelésre is megreped.
3. A szerkezet rögzítése az alapozáshoz KONTÁRSÁG! Az alaptüskéket NEM HORGONYOZTÁK LE, hanem a lemezalapba utólag fúrtak lukakat, és abba dugták a tüskéket. (Ha láttad az Ózt, tudod mi történt Dorothy házával!)
4. A panelekbe a nyílásokat, vezetékhornyokat a helyszínen vágták ki az acélhálóból, nyílásáthidalót nem építettek be, csak a tokokat. A szerkezetet a szó szoros értelmében AZ AJTÓK ÉS ABLAKOK TARTJÁK ÖSSZE, és a szokásosnál nagyobb oldalterheléstől erősen vetemednek.

Kedves Emili! Ennyit az EVG-3D szerkezetről! NE HAGYJÁTOK BECSAPNI MAGATOKAT!