Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 213
Kedves KE!
Amiket mondtál , az azért némileg pontosabb info. Ennek alapján:
- utca felé azért nézzétek meg , hogy a járda és a fal találkozásánál pl. nincs-e kitöltetlen hézag ( ott elvben bitumen vagy hasonló kellene legyen ).
- ha a burkolata a járdának aszfalt , és a fenti hézag nincs , akkor igaz lehet , hogy a baj nem az utca felé lehet.

Valószínű , hogy Hacseknek ismét igaza van , és esetleg a helyiség benti párája lehet a fő ok. Ennek megoldására nem valószínű , hogy a korábbi vízvezeték kibontása a megoldás, bár kihívható egy illetékes víz-gáz-csatornázó szakember , aki esetlegesen le tudja szakaszolni a korábban használt , most már használaton kívüli vezetékek, az a tutti ( akkor már max a benne lévő víz jöhet ki, de utána OK. )
Kérdés még , hogy a működő vízvezeték valamely szakaszán nincs-e törés , vagy a falba szivárgás. Ez leginkább valamilyen nyomáspróba - szerűvel mérhető be , ezt is vizes embör tudja megoldani.

Viszont: ha valóban semmi csőből jövetel esete nem forga fenn, akkor még egy viszonylag olcsóbb megoldása van a légállapot javításának: mesterséges szellőzés! Ehhez épületgépész mérnök tanácsát érdemes kérni, aki az adott alaprajz, belmagasság , stb. alapján megoldási javaslatot tesz a kedvezőbb légállapot eléréséhez szükséges lépésekre.

Ha valamilyen rajz-szerűt tudsz fő méretekkel küldeni hacsekkal összedugjuk a fejünket , mellettem dolgoznak ép.gépészek , velük is tudok konzultálni, háétha van valami ötlet.

( Egyébként ez így tiszta távgyógyítás, és ezt a szakállas a BpTv- n hatékonyan műveli , hátha mi sem leszünk kevésbé eredményesek Hacsekkel. ... és: már érzi is Öcséd jobb könyök felett hogy jön kifele a víz a falból , nem? ) :-)))))

A penészölő galócáknak megkezdtem az utána lábolást , some time please!

tacsa

Ja! P.s.: a vízvezeték - normál esetben - nem olyan mint a villany madzag: nem kihúzható a falból , lévén kemény! Ugyanakkor nem szokott statikai problémát okozni , ha a vakolat alól kivéssük a vezetéket , feltéve , hogy nem a túlsó oldalról csináljuk , és légkalapáccsal. De azért célszerű vigyázni!