Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 207
Kedves KE! ( Hacsek távollétében és képviseletében)

Van orvosi szóval tüneti kezelés: ezek a penészedés elleni vegyszerek. Ebből többféle van , házilagos és gyári egyaránt. Ha érdekel , összeszedhetem őket, jobbakat és rosszabbakat, Hacsek biztos megnevez fejből ( www.archiweb.hu) néhány konkrét terméket is. De.! Oki megoldást kell keresni, ez pedig a vizesedés okának megszüntetése ismétlődést elkerülendő. Szavaidból arra lehet következtetni, hogy a vízelvezetés funkcionálisan nem (jól) megoldott.
Javaslat:
- megnézni, hogy az ereszek nem lyukasak-e , beleértve a levezető szakaszokat és az épülettől elvezetőket. Ha kell , csere , javítás stb.
- Meg kell nézni, a közmű vezetékek nem lyukasak-e , vagy a csatalkozásnál a tömítések nem hiányoznak-e. ( Ha a penészesedés büdös is , akkor egyértelműen a szennyvíz hálózattal van gond valószínüleg.)
- Ha a csövekkel nincs gond , akkor viszont erős a gyanú , hogy a ház alagsori részének víz( talajnedvesség ) elleni szigetelése hibás, esetleg elöregedett. Ez már bonyolultabb , mert a fal mellett felbontást igényel jelentős mértékben , és a régi szigetelé eltávolítása után új felhordását.

Megjegyzem:
Ha az oki kezelés megtörténik , a penész megfelelő sűrűségű szellőzettéssel távozik!

tacsa