No
én átestem 95-ben lézeresnek mondott körömágyszükitő műtéten.(Ars Medica "sebészet" váci utca)
A seb elgennyesedett.
A "Doktor" több izben bucival tísztította ki a sebet.(persze ez is iszonyú fájdalommal járt ,de a seb kis javulásoktól eltekintve egyre terjedt)
de az csak nőtt, a végén már donalgint kelett szednem a fádalom eliviselése okán.
Majd ráment al ábujjam
Meguntam elmetnem ismerős dokihoz(Máv korház többet nem mondok) ott csodájára jártak a sebnek.
A doki mindenféle sebészi trükköt akart végezni a nagylábujjamon,de szerencsére a főnöke az adjuntus ezt nem javasolta.
Kiáztatni volt a parancs és ez használt,no meg a sebhintőpor.
De ez akkor neki(az orovsnak) még nem volt nyílvánvaló,ezért kiírt, sebhintőporos kezelés nélkül.(amikor javultam hazaengedett a kórházból)
Az eredmény ujjabb gennyesedés lett,és csak a vakvéletlennek(tán ahozzáértésnek, szeretném hinni hogy így volt) köszönheteMM hogy a helyettesítő orvosa kiírta az "életmentő" sebport.(majd 2000fTba került mert persze nagy dobozzal irt ki a szerből,ha épp rossz módban vagyok biza nemtudtam volna kifizetni azt az egetverő összeget, a gyógyszertáros kérdezte is hogy akarom e,de nekem akkor nem volt más választásom és volt annnyi pénzem,ami ma kevésnek tünik,de bztony az igen soknal számított 1 gyógyxerért
,hát itt tartunk most, nuku inláció?
Egyébként Lvesztem A lábujjam ami azért hinyozna.
Mind a mai napig hiánytik 1 darab belőle,de jól megúsztam a körömszükétéses lézert.Sokkal rosszabbul is végződhetett volna ha a tanácsadóimra halgatok.
Ami a lényeg semmi szüxég férgekre,szívólötést kell alkalmazni(Ez kb abból áll hogy leneylonozzuk a sebet,ez kiszívja a gennyet)
majd kiszárítani sebhintöporral a beteg részt.
Ez megállítja a rothadást gennyeződést,én megtapasztaltam már,pedig nem is vagyok orvos csak kiművelt.
Ennnek a "dokinak" a kezelése max a pénzéhségen múlhat,hisz úldonság,bár gusztustalan.
Rengeteg fontot kérhet az újszerü kezelésért.
Ja és a Briteknél már nem egyszer volt sarlatán ovos a bírái előtt,bár tan nálunk sem ártana a tisztogatás.