Silan Creative Commons License 2004.02.23 0 0 279
Még ha születik is újabb törvény az ingatlanbefektetési szövetkezetekről, annak nem lesz visszamenőleges hatálya, így rajtatok nem segít. A ti ügyeteken kizárólag a jelenlegi jogszabályok segíthetnek, ezért nem tehettek mást, mint hogy megvárjátok, hogyan alakulnak az elindított rendőrségi, bírósági eljárások.

Amúgy meg nagyon sajnálom azokat a kisnyugdíjasokat, akik az egész életük alatt összegyűjtött vagyonkájukat a baumagba fektették, de meg kell hogy mondjam: nagy ostobaságot csináltak. A befektetés első alapszabálya az, hogy diverzifikálni kell, máskülönben túl nagy a kockázat, ráadásul egy kisnyugdíjas kockázattűrő képessége általában egészen minimális. Mindent egy lapra feltenni valóban az őrültség netovábbja. Egy kisnyugdíjas évtizedek alatt összekapirgált millióinak egy konzervatív menedzselésű, túlnyomórészt állampapírokat és kötvényeket, és legfeljebb egészen kis részben részvényeket tartalmazó, kellőképpen diverzifikált portfóliójú (lehetőleg külföldi értékpapírokat is tartalmazó) befektetési alapban van a megfelelő helye. A kisnyugdíjas pedig ne álmodozzon kimagasló hozamokról, mert nem tudja elviselni az ezzel járó megnövekedett kockázatot, tehát a kisnyugdíjasnak a magas hozam semmiképpen sem való. Tudtommal már az OTP bankfiókokban is igénybe lehet venni egyéni befektetési tanácsadást, amellett a PSZÁF fizetett hirdetésekben hívta fel a lakosság figyelmét az ingatlanbefektetési szövetkezetek nagy kockázatára, úgyhogy aki mindezek ellenére az összes pénzét a Baumagnak adta, az bizony saját magát is okolhatja, amiért felelőtlenül, tájékozódás nélkül elherdálta a saját pénzét. Szvsz akármilyen ígéretesnek tűnt is a baumag, aki a pénzének az 5%-ánál nagyobb hányadát befizette a Baumagnak, az nagy butaságot csinált.

Azonkívül szerintem nem a parlament előtt, hanem a Baumag székháza előtt kéne tüntetni, ugyanis ha a Parlament előtt tüntettek, akkor az emberekben az a benyomás támad, hogy le akarjátok mondatni a kormányt vagy valami ilyesmi, szóval hogy valami homályos politikai célú csőcselék vagytok, Lelkiismeret 88 vagy valami ilyesmi, és legközelebb már az Erzsébet hidat fogjátok lezárni.

Előzmény: kulacsos (277)