math2 Creative Commons License 2004.02.23 0 0 834
Siph:

"Azt írtam, hogy nem értelek, hiszen ha korrekt kritikának tartod, amit írtál, akkor ugyan mér tartod szélhámosságnak, ha nem válaszolok, hiszen bárki elolvashatja és megítélheti, amit leírtál (pellengérre vagyok állítva, és még csak nem is ellenkezem),"

ezt leirtam. nem tudok mit kezdeni veled, mivel nem irod le, mit nem ertesz. szeritnem egyszeruen ignoralod azt, amit irtam.
bizony ez igy meg szelhamossag. a nem szelhamossag az, ha ilyen esetben elismered, hogy tevedtel.

" ha pedig magad sem tartod korrekt kritikának, akkor meg azt tanácsolom, hogy csak olyat írj, amit legalább te magad elhiszel."

nem tudom, hogy gondolhattal olyat, hogy olyat irok, amit nem gondolok korrektnek.

"állítottam. Mire te azt válaszolod, hogy "mi a jó büdös fenének" adnék tanácsot arról, hogy mit ne csinálj, ha nem feltételezném, hogy csinálod."

amit ezutan is tartok. nem ertem a mellekmondatod szerepet.

korrekt kritikanak tartom,a mit irtam, es ugy gondolom, hogy szelhamossag az, amit muvelsz. szlehamossag az, hogy egy korrekt kritikara valaki se nem valaszol, se el nem ismeri, hogy tevedett.

"Közben pedig néha gondolom nosztalgiával merenghetek az eredeti kérdésem halványuló emlékén, amit persze soha nem is fogsz felfogni, nemhogy megválaszolni?!"

az eredeti kerdesedre mar sokszor megvalaszoltam. te ugy ismetelgeted, hog ykozben ignoralod a valaszokat. minek teszed fel akkor?

"Hidd el, megértem én, hogy miért ragaszkodsz ennyire ahhoz az elvhez, miszerint aki nem válaszol, az legalább ismerje be, hogy tévedett. Nagyon cseles!"

en is megertem, miert ragaszkodsz az ellenkezojehez. nagyon cseles. el is mondtam, hogy miert: dogmatizmus, szelhamossag.

" Tök mindegy, hogy mi vetsz mások véleményének ellenébe, a lényeg az, hogy ne hagyd abba. Ugye? Ha ésszel nem mész semmire, akkor inkább az állóképességedre támaszkodsz."

bezzeg a te megoldasod: ha esszel nem mesz semmire, akkor sunyi modon elsunnyogsz, es meg jol meg is indoklod, hogy mennyire helyes , amit csinalsz. egy szlehamos, aki meg erkolcsi gyozelmet is be akar zsebelni.

" Persze, nem érdemes túl sokat agyalni a dolgokon, mert akkor hamar elfáradsz. Ha pedig a vitapartner van olyan balga, hogy odafigyel arra, amiről szó van, akkor már eleve a zsebedben a győzelem: előbb-utóbb elfárad, megunja, esetleg jobb dolga akad, és vagy beismeri, hogy tévedett, vagy gerinctelen módon elsumákolja a dolgot, és nem hajlandó reagálni a kritikára: tiéd a morális győzelem."

te meg az altalad leirtnal is sunyibb vagy, mert te meg allokepessegrol sem teszel tanubizonysagot. te a butasagbol es sunyisagbol ugy csinalsz erenyt, hogy meg allokepesseg sem kell hozza.

"Ha viszont ezt saját magad elhiszed, ha ezt az agyad valódi vitázásnak fogadja el, ha százasra őszintén adod ezt elő, akkor meg... hát... na jó. Elég ijesztő jelenség, akármi legyen is a helyzet. Tényleg hátborzongató."

nem. nem gondolom valodi vitanak, amit csinalsz: ignoralod, amit en irok, es megprobalsz egy tengernyi retorikabval lemosni.

egyetlen gondolatomat sem vetted figyelembe.

csak a sajat suket magnod jar. vegtelenitett szallagon.

az utobbi egy hetben egyetlen olyan osszefuggest nem vettel figyelembe, nem reagaltal ra, amit leirtam.

figyelembe sem veszed, hogy en miert gondolom fontosnak azt az elvet, amit vedek.

Előzmény: Siphersh (833)