CSerfa Creative Commons License 2004.02.23 0 0 568
Kedves balgár!

Látom, nem válaszoltam Sátán angyaláról, ki Pál testében volt. Én a Bibliát szó szerint veszem, és abban szó szerint a testébe adatott ez az angyal. Nem felette volt, sem körülötte, hanem testében. Minden fordítás így említi, ezért nem is látom értelmét ezt megkérdőjelezni.
Ha valaki nem fogadja el a Bibliát, tegye, de én úgy vitázom, úgy írok, hogy abból kiindulva írogatok, a Biblia igaz. Nem baj, ha nem fogadod ezt el, de akkor ne engem kérdezz. (Lásd még ehhez a bemutatkozásomat!)

Amit meg bacsa34 ír, hogy a bűn lenne démon, vagy a démon lenne bűn, a Bibliában ez nem így áll. Hanem mindenkiben ott a bűn, a tetében. Ezzel kell élni, ezért jár a testnek a megfeszítés. Aki azt mondja, nincs benne bűn, hazug az, és nem ismerte meg az igazságot. Ezt nem én mondom, hanem János apostol. De ez korántsem azt jelenti, hogy mindenkiben démon lenne.
Szerintem, ha minden ezredik, de inkább minden tízezredik emberben van démon, sokat mondtam. Szvsz a démonok az emberek lélekszámához viszonyítva ritkák. És nem is kéne kutakodni utánuk, mert még másra jut az ember, olyanokra, amit az apostolok nem hirdettek. És az nagy baj, ha ilyen kisderekprinszek vizsgálgatják, itt egy démon, ott egy átok, amott ilyen, meg olyan hatás, generációs átok, meg terhek, meg így a sötétség, meg úgy a sugárzó tárgyak, meg kutakodni, meg vizsgálódni, meg egyebek. Nyoma sincs ezeknek az apostoli tanításban, ha van mit tennünk, bizony találsz erre bőven rendelést, de a démonosdit azt aztán nem! Sem a titkok, rejtett dolgok, meg amiket nem látsz, azok után való tudakozást. Ha küzdeni akarsz, küzdj azzal, amit látsz, ha meg a gonoszság szellemeivel akarsz küzdeni, nos, akkor gondolkodj üdvösségeden, erősítsd hitedet (imádkozz pl., add meg a tisztességet az asszonynak, ha van feleséged, stb.), törekedj a békesség örömhírének közlésére, légy igazságos, stb. Ezek a szellemi fegyverek, melyek megóvnak mindenkor, ha mindenkor ezeket viseled. De rejtett, láthatatlan dolgokkal ne viaskodj!
Legalábbis én ezt javaslom, mást nem tudok.

CSerfa

Előzmény: CSerfa (563)