balgár Creative Commons License 2004.02.23 0 0 566
Kedves Bacsa!

„a Lukácson kívül máshol nem tudok utalást az Igéből, hogy keresztény emberbe visszamehet a gonosz szellem. De mivel ott világosan le van írva, hogy visszamehet”
Köszönöm, ezt becsületesen megmondtad. Tehát nincs meg a két bizonyság. S?t szerintem egy sincs (hát nem bölcs az ige hogy legalább kettöt kiván, nehogy félremenjünk?) mert itt az van írva hogy „üres” házba mennek visza a gonosz szellemek, ezt pedig én úgy értem és csak úgy, hogy az illet?nek az ura nem az Ur, nincs benne a Szent Szellem.

„De ezen el lehet elmélkedni egész addig, amíg az ember át nem él egy ilyen ördögűzést”
Kedves Bacsa, pontosan az a gondolatom, hogy csak azt fogadom el, ami igei, ami benne van az igében. Ilyen élményem nem volt, de ha lenne sem hinnék az élményemnek, csak az Igének akarok hinni.

„Tehát a legnagyobb bizonyítékképpen a gyakorlati szabadulások sokaságát lehetne felhozni”
Hát nem tudom… Én bizony egy-egy tömeges démonüzésnél azt láttam hogy gyakorlatilag mindenki ordít, meg földre esik. Aztán egy hét mulva, meg két hét mulva ugyanez. Változás semmi.

„Lukácsban lévő Ige is mutatja, visszamennek azok a gonosz szellemek, ha nem vigyázunk, és nem töltjük be a házat minden nap Szent Szellemmel”
A Szent Szellem nálunk lakik és bennünk marad (János 14). Nem hiszem hogy mellette démon is beköltözik társbérletbe, amig az Igében meg nem mutatja valaki hogy ilyen társbérlet létezik. Hogy valaki úgy érzi, az szerintem ebböl a szempontbol mellékes. Az érzések könnyebben tévutra visznek mint az Ige.

Kedves Bacsa, kérlek ismerd el, hogy az Ige nekem ad igazat.
Salom

Előzmény: bacsa34 (559)