Basildon Creative Commons License 2004.02.21 0 0 13413
Mecsekinek elfogyott a türelme

Budapest, február 21., 20.55 A Honvéd futballistáinak orvosa bíróságon próbál a fizetéséhez jutni.

Harminc éven át dolgozott a kispesti labdarúgásért Mecseki Sándor. A sportkórház elismert főorvosa nehezen emészti meg, hogy csapata kiesett az élvonalból, de még ennél is jobban zavarta, hogy egyre áttekinthetetlenebbek lettek a viszonyok kedvenc klubjánál. Egy ideig még tartott Mecseki türelme, és bízott abban, hogy ahol oly sokáig megbecsülten dolgozott, nem fogják becsapni. Titokban még ma is ebben reménykedik.
A problémák tavaly februárban kezdődtek azzal, hogy a klubvezetők nem folyósították Mecseki 125 ezer forintos havi bérét.
- Többször kértem, hogy rendezzék elmaradásukat, de mindig süket fülekre találtam - panaszolta a Magyar Hírlapnak az orvos. - Júliusig tartott a türelmem, aztán összepakoltam az orvosi felszereléseimet, és becsuktam magam mögött a stadion ajtaját. Nehogy valaki azt higgye, hogy az általam nagyon szeretett klubra haragszom, sőt, még a klubvezetőkre sem, csak valahogy a mai magyar futballban uralkodó tulajdonosi szemlélettel nem tudok mit kezdeni.
Mecseki tehát várt türelemmel, néhányszor megkereste Piero Pinit. Az olasz résztulajdonos csak hitegette, de semmit sem csinált. Mecseki felkereste a labdarúgóligát, mert tudomására jutott, hogy van egy olyan szabály, mely szerint az a futballklub, amelynek tartozása van, nem indulhat a bajnokságban. Szieben László ligaelnök a főorvos panaszát hallgatva biztosította: vele éreznek.
Mecseki ügyvédje legutóbb azt javasolta, forduljanak a munkaügyi bírósághoz az elmaradt járandóság ügyében.
A Honvéd egyik tulajdonosa, Kiss Zsolt csodálkozik Mecseki igényein. Mint lapunknak mondta, nem érti, hogy a főorvos milyen alapon követel fizetést a klubtól, mivel már nem köti szerződés a klubhoz. Kiss Zsolt azt tanácsolja a főorvosnak, hogy beszéljen a korábbi résztulajdonossal, Kovács Attilával, az MLSZ volt elnökével, mert ő biztosította Mecseki fizetését.