jinjang Creative Commons License 2004.02.21 0 0 5921
Azt még értem, hogy eleve leírod magadban azt, aki egy fórumon ilyet ír neked. De már ez a cimborálás dolog nekem nem tiszta.
Én úgy látom, hogy a való életben is és itt is igaz az, hogy mindenkinek vannak napjai, időszakai vagy témái, amikor/amitől kifordul a normális viselkedéséből, és olyan dolgokat csinál, mond, amit fel se tételeznél róla úgy egyébként. És ha csak valaki nem olvassa az összes 'cimborája' minden egyes hozzászólását, akkor kialakulhat benne egy olyan kép, hogy x egy kiváló ember, holott nem gondolná ezt, ha mindig mindent olvasna tőle. Vagyis lehet, hogy olyanokat írsz le magadban, akik egyszerűen nem ismerik elég jól azt, aki téged megbántott.

De meg egyébként is. Szerintem az ember ne az alapján válogassa meg a barátait, hogy a többi barátjának is megfeleljen. Mert lehet valaki attól barát, hogy nem értünk mindig mindenben egyet. Tolerancia meg ilyesmi ...

Arról meg nem is beszélve, hogy még IRL is olyan simán félre tudja érteni egymást két ember, URL meg pláne gyakori a kommunikációs zavar. Számtalan példát lehet látni a topikokban, hogy abból robban ki vérre menő (falhoz állítós) vita, hogy egyszerűen félrekommunikálnak a vita elején a felek. Aztán meg még a szemük elé is hull a vörös lepel a dühtől, és így esély sincs, hogy megértsék: tkp. mit is akar a másik.

Előzmény: jedi1 (5918)