sniffí Creative Commons License 2004.02.21 0 0 246
Valójában van igazság alapja, mit írsz, a gondom viszont pont az "általában" nem tudható sokkal több a tudományról, mint az általános iskolai információ.
Egy gyermeknek ez persze lehet szemet csillogtató információ .A gáz az ha ezzel beéri, megtámogatva a hit világával. Tudom, off-nak tűnik, de sajna nem az, a szellemiség határát így az élet az anyag megismerésének komoly határát szabja.
Mengyelejev(jól írtam?)óta nem igazán történt komoly előre lépés, kicsit, mint az iszap. Pedig a médiák fejlődés hangjait sugallják, bár én csak a színek változását, elmélyülését látom. Amit látok az, az leragadtunk anyag az élet fogalmának egy nem elég teljes definíciójánál.

Hasonlatként az autóknál is használt sekurit üveget hozom, mint általam is, ismert jelenséget.
Az ablaküveg, üvegségét tekintve egy homogén közeg. A vízről sem mondhatjuk el ha nincs zárt térben rögtön szemmel tapasztalhatatlanná válik mert atomjai szétfutnak. Feltételezem a sekurit üvegre térve, egy megfelelő kavics „elemeire” bontja. Más anyagnál is a megfelelő frekvencia szétbontja az anyagot, a kívánt részekre. Holott, a kívül álló szerint mekkora erő hatott az üvegre az eredmény láttán.
Helyzetemet tekintve valóban nem tudom, a víz molekulában lévő elektronokat, protonokat, neutronokat, kvarkokat , vagy a vissza verődő fotonokat kellene megfelelő frekvenciával túlgerjeszteni, hogy a folyamat elinduljon.
Bár a mondás azt mondja, minden atom, olyan erős, mint a leggyengébb alkotó elme.
Jelen példa mutatja, meg közelítés kérdése húzzunk határt a megismerhetőnek, vagy fogadjuk csak, azt hogy a tudomány feltárja a világot „hasznosíthatóvá ”téve az emberiség számára, vagy korlát, amibe igyekszünk bezárni egymást. Az általános iskolai tankönyvekkel kezdve a szellemiség komoly korlátokat kap, a fogalmazottsága révén. Ami aztán átszövi az egész civilizációnk jó ideje.
(remélem ezzel a gondolatsorral, nem újabb pusztító eszközt szabadítottam magunkra,amit a hadi ipar palettáját gazdagítja csak). :)

Előzmény: petike23 (245)