otako1 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 222
Kedves Boldogherceg!

Nem gondolom azt, hogy Mi akik itt fórumozunk "tudósklub" lennénk. Sokkal inkább gondolom azt, hogy inkább kíváncsiak vagyunk és kisérletezgetünk mert abban reménykedünk, hogy hátha valamit a suliban rosszul tanítottak meg nekünk és ezáltal találhatunk valami okosságot. Sajnos eddig még nem sikerült egyikünknek sem igazolni ezt pedig van köztünk olyan ember is aki több tízezer forintot áldozott adózott jövedelméből, hogy próbálkozzon. Sajnos a természet mindig ötösre tudja mind a fizikát, mind a kémiát csak mi osztályozunk rosszul. (van-e jogunk osztályozni?)Erősen tévedsz amikor azt gondolod, hogy itt mi tudományosan megmagyarázzuk, hogy mit miért nem lehet megcsinálni. Vannak akik csinálják, és próbálkoznak... pl. én is. És csak akkor fogok következtetést levonni ha tényleg jutottam valamire vagy nem jutottam semmire. Ha visszaolvasol egy kicsit könnyen rájöhetsz, hogy Jfery sajnos túlságosan is jól ért a dolgokhoz és pillanatok alatt utána tud számolni akár fejben is, hogy a dolog stimmelhet-e vagy sem, vagy petike23 milyen jól érti a kémiát. Azt hiszem, hogy érdemes lenne egy kis logikai számolást végezni. Például vegyük a Wartburgodat. Ha jól emléxem 3 hengeres és 900 köbcenti körül van. Számoljunk így az egyszerűség kedvéért. Mivel kétütemű a jószág így minden főtengely fordulatra jut egy szívó ütem minden hengerre. Ez főtengely fordulatonként 900 köbcenti robbanó gázkeverék szükségletet jelent. Ha az alapjárat modjuk 1000 fordulat/perc akkor éppen 900.000 köbcenti gázkeveréket szív be a motor percenként ami 900 köbdeciméter/perc = 900 liter/perc -el. Ahhoz, hogy menjen is kell mondjuk 3000 fordulat/perc ahhoz pedig 2700 liter gázkeverék kell percenként ez már 2,7 köbméter. Nem azt állítom, hogy nem csináltál ilyesféle szerkentyűt. Csak azt, hogy olyan csekély menniségű gázt tudsz csak fejleszteni az általad leírt módszerrel, hogy szerintem azt a motor észre sem veszi. Pontosabban szerintem legalább minimum 10%-ban jelen kellene lenni a durranó gáznak, hogy bármit is érezhessünk vagy mérhessünk de az még mindig 270 liter/perc lenne!
off:
-Erről eszembe jutott, hogy gyerekkoromban a szomszéd hozott a szovjetunióból egy tirisztoros gyújtást és beépítette a zsiguliba. Az eszközhöz kapcsolódó tévhitek és egyéb vizen járások nyomán a szomszéd fia újságolta a tesómnak, hogy az ő zsigájuk akár 200-al képes menni a tirisztoros gyújtás miatt. Erre a tesóm azt válaszolta, hogy " az én apukám két tirisztoros gyújtást fog beépíteni a zsigánkba és akkor a miénk meg majd 400-al fog repeszteni" :-))
on:
Nos az idők folyamán sok olyan dolog született már amik furcsán viselkednek. Sokszor maga a feltaláló sem tudja, hogy miért működik de működik. Aztán csak később jön rá az emberiség a működésére. Persze érthető módon mindig nagy a titkolózás is. Mindenki pénzt szeretne keresni a találmányán és ez még érthető is. Mindezt csak azért írtam le, hogy ne gondold azt, hogy itt csupa "álltudományos, szkeptikus, dilettáns" fickó cseveg.
Ha sikerül akkor a 7végén csinálok egy pár képet a kisérleti kütyümről és kirakom a lapomra.
üdv:
otako

Előzmény: Boldogherceg (219)