CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 335
Kedves pleiades!

Szerintem is vannak az Úr által szolgálat munkájára rendelt, Egyházba helyezett testvérek, evangélisták is. Én is ember beszédére tértem meg.
Az erő szükségességével is egyetértek.

Azzal is egyetértek, aki a helyén marad, és a dolgát végzi, ugyanúgy el tud érni embereket, sőt, sokkal inkább, mint nyugtalankodva-nyughatatlanul, rendetlenül, más dogába avatkozva.
Mikor kezdő koromban első szeretetemtől égve szóltam úton-útfélen azt, amit én találtam, szinte senki nem hallgatott rám. Mikor látták, hogy megváltoztam, mikor látták, hogy nézek a dolgaim után, mikor valósi, hiteles bizonyságom lett, az én bizonyságomra is tértek meg emberek. Bizony, igazad van abban, a föld sójaként az életvitelünkkel és a személyes bizonyságtételünkkel (az általad is említett Isten fegyverzetében a készség saruja) el tudunk érni embereket. A sóról is ezt látom, a só kevés, és nem feltűnő, inkább úgy hat, hogy feloldódik, nem kiválik. Ami kiválik, az nem is sóz, legfeljebb dísznek jó, íze sincs (mert csak az oldódónak van íze), az ilyen arra való, hogy kivessék.

Egyébként az Úr adhat alkalmilag is indulatot, beszédet, stb., hogy szóljon az ember. Azaz mindenki prófétálhat, és ez is megindíthatja az addig nem hívőket. Kéne is éppen ezért a gyülekezéskor prófétálni, de nem mindig ugyanannak (ha mindig ugyanaz prófétál, az már nem Istentől van), hanem mindenkinek. Egyszerre persze csak egy beszéljen, és egy gyülekezéskor is csak kettő, vagy három. Azaz lehet bárkinek mindenki (így a hitetlenek) épülésére is beszélni, csak nem rendetlenül. Olykor nekem is jött olyan beszéd (hitem szerint az Úrtól), ami komolyan megindította az engem hallgató(ka)t, de ez nem ajándékom, ez nem szolgálatom egyelőre. Ilyen beszédet hát mindenki kaphat, hisz mindenki prófétálhat egyenként, ez az apostol rendelése.

No persze ez itt Off.
Emellé meg a hgyseknek (mert ez végülis hgys topic) ez az apostoli rendelés szerinti összegyülekezés tök ismeretlen, itt nem is tudjuk ezt megbeszélni, hisz oly sokat lehetne erről írni, meg oly sokat kéne nekik elhagyni!
Meg aztán gyökeresen más (igazi) istentiszteletet ugyan hogy is lehetne elvárni Magyarország legjobb gyülekezetétől, mint amit oly jól kialakítottak saját akaratuk szerint? Azaz ezt nem is érdemes tovább vesézni.

CSerfa

Előzmény: pleiades (325)