bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 320
Szia bolgár:-)

Én nem arra hegyeztem ki a mondandómat itt, hogy keresztény emberekből kell démont űzni. Azokból kell, akikben van, nem azokból, akikben nincs.

Ennek ellenére van Igei példa arra, hogy keresztény emberben van gonosz szellem. Igaz, hogy ugyanitt nem írja az Ige, hogy azt ki is űzik, de ha egyszer van hatalmunk ezek felett, akkor miért hagynánk, hogy bennünk garázdálkodjanak? Írom az Igei példát rá.

-Lulács 11/24-26 : "Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, ezt mondja: Visszatérek az én házamba, a honnét kijöttem. És oda menvén, kisöpörve és felékesítve találja azt. Akkor elmegy, és maga mellé vesz más hét lelket, magánál gonoszabbakat, és bemenvén ott lakoznak; és annak az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél. "

Nézzük, miről szól ez az Ige. Azt írja, hogy egy emberből kiment a tisztátalan lélek. Itt még lehet azt mondani, hogy ez az ember nem volt keresztény, mert van úgy, hogy pogány emberekből is kimegy a gonosz szellem. De aztán azt írja, hogy visszatérve kiseperve, és felékesítva találja a házat. Tudjuk, hogy itt az ember testéről van szó.Mitől lesz kiseperve, és felékesítve ez a ház? Mivel az emberben eleve benne van az eredendő bűn, és nincs ember, aki a megtérése előtt ne vétett volna Isten törvényei ellen, ezért más bűnök is "piszkítják" azt a házat, és azt is tudjuk, hogy egyedül Jézus vére az, ami meg tud tisztítani bennünket, ezért teljes bizonyossággal mondhatom, hogy itt egy megtért, keresztény emberről van szó. Ha nem lenne megtérve az illető, nem lehetne tiszta, felékesített. Ekkor mondja az Ige, hogy ez a gonosz szellem maga mellé vesz még gonoszabbakat, és mindent megtesznek, hogy visszajussanak ebbe a házba. Amint az Ige mutatja, van olyan, hogy sikerrel járnak. Erre utal az Ige befejező része, ami azt mondja, hogy bemenvén ott lakoznak, és ennek az embernek az állapota rosszabb, mint mielőtt kiment volna az a tisztátalan szellem.

Mi az, ami meg tudja akadályozni, hogy ezek a gonosz szellemek visszatérjenek? Egyféleképpen lehet megakadályozni. Ha az ember betölti azt a kisepert házat Szent Szellemmel. Ha minden nap ügyelsz arra, hogy ne fogyjon el az olaj a mécsesből, ha minden reggel betöltekezel Szent Szellemmel, akkor ezt a felékesített házat hiába próbálja bevenni a gonosz szellem, nem fog tudni bemenni, mert "nagyobb az, aki bennünk van, mint aki a világban van"

Ahogy mondta is egy általam tisztelt ember, a sátán nem úriember... Egyáltalán nem tartja tiszteletben, hogy te elkötelezted magad Jézusnak, vagy nem. Próbálkozik bemocskolni a Szent Szellem templomát, és Isten dicsőségét minden módon próbálja elhomályosítani. A sátán minden lehetőséget megragad, hogy ezt megtegye. Ha az ember meglankad, erőtelenné válik, vagy netán e világ kísértésének engedve megfogan a bűn az életében, az már elég alap ennek a gonosz szellemnek, hogy vissza tudjon menni, mert nincs meg a megfelelő védelem az életeden. Ezért írja is az Ige, hogy aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen. Meg olyan is van az Igében, hogy álljunk a résre, hogy a réseken ne tudjon visszajönni a bűn.

Előzmény: balgár (318)