CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 316
bacsa34!

Én írtam, Te nem értettél engem. Én egy szóval nem írtam, hogy nem űznek a tanítványok, hanem azt írtam, bizony űznek démont azok, akik hisznek
Erre te bizonygatod, űzik? (Mert azt ugyan semmivel nem igazoltad, hogy űzni kell, csak azt, hogy űzték.)
Csakugyan nem érted, látom. De akkor minek írsz nekem, ha nem érted a választ?

Minek fórumozik az az ember, aki meg sem érti, mit ír a másik? Előbb tán figyelned kéne embertársadra, tudod, ezt tették az apostolok, de a Mester is.
No mindegy.
Vitázni nem fogok veled, értem nem érdemes "fáradnod".

Persze másokért írd csak nyugodtan, amit írni akarsz, de arra megkérlek, engem hosszabb ideig ne szólongass hitbeli dolgokban, mert az a meggyőződésem, te nem az igazságot, hanem a vitát, meg a magad álláspontjának védelmét keresed. Hát írd, kérlek, úgy a dolgaidat, mintha másnak írnád (eddig sem úgy tűnt, hogy nekem írtad volna).
Lásd be, kérlek, így lenne becsületes, tanítványhoz illő, ráadásul meg is kértelek, és kérésem a Bibliával összhangban áll!

Az viszont nem tanítványhoz illő, hogy ő a vitát erőltetné. Az ilyen vitatkozásokban szenved, aki semmit sem ért, aki másképp tanít mint az apostolok, az ilyeneket kerülni kell. Ez is apostoli rendelés [1 Tim. 6.3-4], és én ehhez tartom magam. Bizony néhány emberrel e fórumon gyakorlom is.
Hát ha nem hagyod abba, hogy velem hitbeli dolgokról vitáznál, ignorállak téged.

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (313)