Mijo Creative Commons License 2004.02.15 0 0 66

"Nem tudjuk, hogy milyen indítékok vezettek ehhez a tragédiához - jelentette ki röviddel az esemény után az Indexnek Nyakó István, az MSZP szóvivője hozzátéve, hogy mint minden hasonló eset, megrendítő, ha valaki önkezével vet véget életének, történjen ez akár a Köztársaság téren, akár bárhol másutt a világban."

Lajoskám, alapvető emberi normák diktálják ezeket a sorokat, lám, még az MSZP szóvívőjétől is - de hát ez így természetes.
Mivel a mindenkori politika átszövi mindennapjainkat, rátelepedik és befolyásolja életünket és halálunkat, így csak magasfokú érzéketlenséggel képes bárki is cinizmussal beszélni bármilyen halálról is, hát még az olyan "látványosról", ami a Köztársaság téren történt :(. Az öngyilkosságnak lehetnek ezer szálon is olyan okai, melyek éppen az öngyilkosság elhatározását motiváló sors előidézői, hadd ne soroljam ezeket. Az, hogy valaki pszichiátriai eset, éppen lehet az adott társadalom által biztosított életkörülmények következménye is. Naná, hogy lehet!
A helyszín, az időpont, a módszer ahogy lehet ötletszerű, úgy lehet még a zavart tudat mellett is tudatosan megválasztott. Ezt talán legbiztosabban a szerencsétlen elhúnyt tudta, esetleg megközelítő valószínűséggel majdan rekonstruálható is. Talán.
Egy tény: olyan időket élünk, melyek sokakat sodornak végső elhatározásra, kik a remény szikráját sem látják a jövőben történő boldogulásra. És ebbe a kategóriába hazánkban egyre többen fognak tartozni :(. Cinikusan struccpolitikát folytatni ugyan lehet (forog is a belem naponta emiatt :(..), de ettől még a tények tények maradnak :(...

Mijo

Előzmény: sydbaj (62)