CSerfa Creative Commons License 2004.02.13 0 0 162
Kedves jauie!

Te magad idézted, eme kicsinyek.
Ebből hibásan vezetted le, hogy minden emberhez tartozna angyal. Én még azt sem ismerem el, hogy minden embernek lenne szelleme, legfeljebb halott szellem, amihez közük lehet. A Bibliában sehol nincs arra utalás, hogy minden emberhez tartozna angyal. Nagyon sok milliárd ember élt, ha nekik mind lenne angyaluk, iszonyú sokaság lenne a mennyben. Szóba sem jön ilyesmi!
Hanem e kicsinyek vannak egész kevesen, mert a választottak kevesen vannak (ahogy az út is keskeny, meg a kapu is szoros). Ha sok hely is van, de sok idő el is telt.

Hogy az angyalok, meg Sátán levettetett volna, nem tudom, honnan a csudából veszed (Nem kéne hozzátenned neked sem a Jelenések könyvéhez). Mikor az istentelen angyalok e földön hatottak, annyi erőszakosság és bűn volt, hogy csak na, mikor levettetnek sokkal-sokkal többen, gondolom olyan nyomorúság lesz, ami még nem volt, és Isten kell, hogy véget vessen e dolognak, különben minden ember elveszne. Nem kéne hozzátenned a Jelenések könyvéhez, ilyesmiben meg nem egyezem veled!

Benny Hinnt meg nekem ne emlegesd, meg NS-t sem, ha démonról van szó. Mit sem törődöm velük, meg a körülöttük levő „szabadulásokkal”. Ha démon megnevezi magát náluk, lehet hitető szellem, meg egyéb, semmi közöm hozzá. Hogy egy démon szálljon meg több embert, semmi bibliai alapja, hogy több démon száll meg egy ember, ennek meg több példája is van a Bibliában (Magdolna, vagy Légió).

A szellemek száma nem nőhet, mert Isten a hatodik napon megszűnt teremtő munkájától. Ez benne van a Bibliában. Ha létre is jöttek szellemi lények, nem szellemek voltak, hanem óriások, eleitől fogva híres-neves emberek. Ők is csak törvénytelenül jöhettek létre, de emberek ők, vagy emberekbe költözött egyébként test nélküli (mert Noé napjaiban minden földi test elveszett) lények.
Az emberek szellemeit meg Isten valószínűleg e világ előtt teremtette, ismerte is őket, ez alapján ki is választotta, el is hívta övéit.
Mondom, semmi alapod azt feltételezni a Biblia alapján, hogy a szellemi lények szaporodnának. Akik erre képesek voltak (Isten fiai), azok meg elvesztették testüket Noé napjaiban. Iszonyú sokan lennének, ha egész lassan is szaporodnának, amit te feltételezel, az borzasztó lenne.
Bűn sincs olyan sok szellemtől. Az ember önmagában gonosz, ha az atyák vétkéről van szó, nem szellem, sem démon, hanem az atyák vétke.
Szóba nem jön, hogy ha valaki vétkezik, paráznaság szelleme, meg hasonlók jönnének létre, nyoma sincs ennek a Bibliában. Hanem az van a Bibliában, aki mást hirdet, mint az apostolok, legyen átok. Nem kéne ilyem butaságokat hirdetni, és mentségeket találni a vétkezőnek. Bizony, aki a bűnt cselekszi, nincs Krisztusban. Nem szabadulás kell annak, hanem megvallás és bocsánat.

A szülő meg nem tehet szellemet-démont a gyerekbe. Még csak az kéne! Ez is veszedelmes eretnekség, még akkor a végén igaza lenne a derekprinszeknek (pedig dehogyis), és generációs átkok után kezdenének kutatni a kicsik, a hitben erőtlenek, hogy miért is nem megy nekik a szentség, meg az áldás. Pedig aki Istentől született, az nem atyától, férfi indulatától, sem testtől és vértől, hanem Istentől. Aki hisz, azon nincs generációs átok, akin van generációs átok, az meg nem Istentől született. Derek Prince, meg Marilyn Hickey, meg a többi szédítő meg istentelen hamisságokat hirdet, ezek a tanításai ellenkeznek a Bibliával, az apostolok és Krisztus tanításával, az evangéliummal (ilyen pl. a generációs átoktan).

Nem értem, kedves jauie, ha kértelek, hogy ne írd kijelentőmódban azokról, amiben nem egyeztünk meg, akkor miért írod mégis úgy. Írd a magad nevében, abból baj nem lehet.
Semmi kedvem a Biblia elemeiben megegyezni, sem részletesen kielemezni alap dolgokat.
Ha nem hagysz fel ilyen istentelen dolgok mintegy magától értetődőnek vett használatával, én nem keresem, inkább kerülöm veled a vitát. Miért kell nekünk a fényes-híres-nevesek tévelygéseit szólni, ha van egyszerű és tiszta?

Emellé vedd kérlek figyelembe, amit én írok, mindnek van bibliai alapja, amiben te ellenállsz, egynek sincs semmi. El kéne ezen gondolkodnod!

CSerfa

Előzmény: jauie (140)