_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.02.12 0 0 52
az imént olvastam, hogy nyilvanossagra hoztak Atkinsnak a koleszterindus dieta atyjanak a
boncolasi adatait. magas vernyomasa volt, 116 kilo es persze infarktust kapott. hmm.
amúgy a különféle koleszterindús ételek rossz és jó hatásairól van magyarul könyv az atkinson kívül, egy légrádi péter nevű belgyógyász kutatja régóta, és ő írta. valami tojás van a címében. ebben az egész le van írva, hogy mikre gondolták hogy jó, és mikről derült ki azóta hogy rossz. és fordítva.
szerintem semmilyen túlságosan egyoldalú diéta nem jó. mert azoknak olyasmi a hangulatuk, mintha volna olyan táplálék, amiből megehetsz egy hegynyit, mégse hízol tőle. ez nyilván hülyeség, ráadásul pont arra a problémára nem megoldás, hogy a túlsúlyosak tanuljanak meg általában kevesebbet enni. és ne azt keressék, hogy miből ehetnek ugyanannyit mint amitől meghíztak, úgy hogy ne hízzanak.
szerintem azt érdemes valahogy tudomásul venni, hogy aki túlsúlyos, annak az a mennyiség amit megeszik, az sok. ha azt állítja, hogy az csak napi egy alma, akkor az sok. (persze nyilván nem annyi) és addig kell csökkeneteni, amíg nem fogy tőle. párhuzamosan persze lehet a felhasznált energia menniységét mozgással növelni. de szerintem "megváltó" diéta nincs. és mindenkinek az egyéni megfigyelései alapján kell kialakítania hogy mitől fogy le.