Térkapu, mennyek? Ma valahogy nincs kedvem ilyesmiről beszélni, elég nyomott hangulatban vagyok.
Jackson: Classical eldin az amire gondolsz? Mert kiadó alapján sajna nem tudom. Ma 2 órám is volt a szemináriumi szobában. Ha sokan voltunk, akkor egy Trendek az anyagtudományban fedőnevű tárgyról volt szó, ami 45 perc, viszont garantáltan 5-öst kapsz, ha az n előadásból legalább n-1-en részt veszel. Amúgy az anyagtudományi modulra orientál, és azzal csábítanak, hogy még jó ideig a modulon végző hallgatók kb. másfélszeresét tudják elhelyezni... Különben elég uncsi volt, de minden előadást más fog tartani, így bizakodom.
Ha kevesebben voltunk, akkor Apagyi - Lévay: Válogatott fejezetek a kvantummechanikából c. óra volt, Apagyi tartott méréselméletről, inherens és szubjektív valószínűségekről (furmányos értelemben véve szubjektív persze, csak azt jelenti, hogy bizonyos valószínűségeket adott esetben mi magunk is be tudunk állítani), és csupa ilyen jó dolgok lesznek végig, mint Bell-egyenlőtlenség, inverz szórás, kvantumteleportálás, ... Belelkesedtem, jövőre megyek Apagyi kvantumszámítógép kurzusára.
És meg leszen magyarázva, hogy pontosan mi is a Schrödinger macskás hasonlatnak a lényege, hogy azért a "macska az élő és a holt állapot szuperpozíciójában van" egy kicsit inkorrekt értelmezés.