CSerfa Creative Commons License 2004.02.11 0 0 106
Kedves jauie!

Én nem azt írtam, hogy minden jövendőmondás az Úrtól van.
Hanem azt, hogy miért ne lenne az Úrtól jövendőmondás. Mert van az Úrtól (a Szellem egyik munkája ez), ezt meg is mutattam.

Én azzal az állításoddal vitáztam, hogy te kijelentetted, a jövendőmondás nem az Úrtól van. És ez így korántsem igaz.
Ha esetleg féreértettél, van jövendőmondás hamis, nem az Úrtól levő is, de van igaz, az Úrtól levő is.
És van jövendőmondás-prófétálás igaz, az Úrtól, de törvénytelen (lásd Bálám, aki varázslással vált híressé, noha az Úr dolgait szólta).

Ezenkívül van hamispróféta, de nem a pogány nemzetek prófétái azok, hanem Isten népének prófétálnak hamisan az Úr nevében.
Azaz nem hamispróféta pl. Apollón isten, vagy Dágón prófétája, hanem hamis isten (ha a Biblia igaz persze) prófétája.

Hogy hazug szellem van, meg hamis kijelentések (ezt nem írtam, csak régebben), ez is van.

Amiért viszont fontosnak tartottam egyet-nemértésemet kihangsúlyozni, hogy bizony megjelenti a jövendőt Isten Szelleme, és ezt te egyértelműen istentelennek tarottad. Nem, a jövendőmondás bizony a szenteknél az Úrtól van, a Szellem egyik működése a Biblia szerint (idéztem is).

Ha pedig te az Úrtól levő jövendőmondást, melyet a Szellem által szóljnak ördögtől valónak tartasz, tán a Szellemet káromlod, amire nincs bocsánat sem itt, sem az eljövendőben. Jobb, ha kijelentés nélkül üdvösségi kérdésben (mert ez az!!!) nem foglal állást az ember, nem emeli fel a szemét arra, amit nem lát, hanem megmarad egyszerűenk, az Úrra bízva ennek megítélését.
Ellenben, ha nem lesz meg, amit a jövendőmondó mondott az Úr nevében, ezt megfigyelhetjük, és hamisprófétának tarthatjuk azt, aki szólta az Úr nevében, és rosszabbnak tarthatjuk a gyilkosnál, meg stb. (Mert Mózesen keresztül az Úr is rndelt menedéket a gyilkosnak, de nem a hamisprófétának.)

CSerfa

Előzmény: jauie (95)