CSerfa Creative Commons License 2004.02.10 0 0 93
Kedves Ödönke!

Tudom, hogy kellemetlen egy embernek, ha igaz, hogy azt nézik ki belőle, azt tartják róla, ami nem ő. Azonban lásd be, kérlek, akit eltalál ilyen vélekedés, az is zokon veszi. Sőt, inkább az jelzi, hogy nem ért egyet, akit eltalál a dolog. Kívülről, az én monitoromon nem tudok különbséget tenni, a te bemondásodra sem.
Ha igazságtalan vagyok veled, ha nincs igazam, akkor biztos vagyok benne, nem is ártok neked, hiszen van vigasztalás, van Vigasztaló. Ráadásul, ha meggyőződöm arról, nincs igazam, meg foglak követni, és fel fogom írni véleményem megváltozását (megtérésemet) ide a Fórumra.

Hogy te Ivánékhoz, vagy bárhová mennél, hogy mi megbeszéljük a dolgokat, nem működik. Értsd meg, olyasmi kép alakulna ki, mintha nekem elvárásaim lennének, aminek te nem feleltél meg, én leírom, tem tetszel, erre te meg gyorsan meg akarsz felelni nekem. Ezt meg nem akarom, én ugyan nem várok el tőled semmit. A véleményem ezért felettébb nehezen változik, hiszem ami esetleg csakugyan igazságtalan, azon sem lehet így változtatni, a megfeleléskényszeres ember ugyanúgy viselkedne, mint az igaz. Az Úrra kéne hát ezt bízni, a véleményem meg készen van.

Én pedig minden ismerősömnél lassabban fejlődtem, értem amit te mondasz, és mielőtt írtam volna, bele is kalkuláltam, az esetleg négy évbe, akarom mondani nem kalkuláltam semmit, mert nem tartottam egy pillanatra sem lehetségesnek a 4 évet, nem is gondolkodtam rajta, ahogy az egészen sem gondolkodtam, csak így lett. Nem vagyok én olyan nagy gondolkodó, akik gondolkodással jutnak ilyen-olyan eredményre, hitbeli dolgokban, azok gondolatai számomra érdekesek lehetnek ugyan, de tulajdonképpen értéktelenek, lásd a derekprinszekről alkotott véleményemet.
Szóval nem az volt veled a gondom, hogy sokáig tököltél, menj-e, vagy maradj.
Képmutatónak meg nem mondtalak. Megtévesztőnek igen. De nem gonosznak, sem képmutatónak, inkább restnek tartalak, aki meglehetősen megoltja a szellemet, ígéretes lenne (gondolataid alapján), azaz sokat kapott, de nem hű, sem bátor, inkább rest. És nem előbbre jutsz szvsz, hanem hanyatlasz. Ha tévedek, tévedek, mert sem életedet, sem személyedet nem ismerem. És írok, mert reményem van felőled, azaz nem nagyon előrehaladott a dolog.
Hogy pedig engem megtévesztettél, szvsz magadat rendszeresen megtéveszted, azaz nem képet mutatsz, hanem lepel van szemeiden, és meg sem látod e dolgot, csak ritkán. És ezért nem tartalak valóban őszintének, inkább ilyen külső dolgokban mutatkozó őszinteséggel kompenzálod a valódi őszinteség utáni igazi vágyakozásodat.

De kicsoda lennék én, hogy tégedet elemezgetnélek? Lásd, szeretlek téged, hogy ezeket írom, mert több rémet, vagy, ha már itt vagyunk, (mert ez hgys topic) akár hgys rémet egyszerűen elhajtok, mit sem törődöm velük. Ilyen hgys rém pl. colour99, hogy neve is legyen, ő meg amúgy is képtelen eddig elolvasni egy hozzászólást, és mi köze egyáltalán a hozzászólásaimhoz?
De te értékes, tehát fontos ember vagy a számomra, azért is bosszankodtam rajtad (anélkül, hogy elvárnék bármit is).
De előbbre nem juthatunk, értsd meg, kérlek, és ha igazságtalanul illetlek téged vélekedésemmel, kérlek, bocsáss meg nekem!

CSerfa

Előzmény: Báthory Ödönke (89)