CSerfa Creative Commons License 2004.02.10 0 0 92
Kedves jauie!

Írod, a jövendőmondás nem az Úrtól van. Már miért ne lenne az Úrtól jövendőmondás? Ne haragudj, de nem adok igazat neked ebben.
[Jn. 16.13] Ha azonban eljön ő, az igazság Szelleme, útmutatótok lesz a teljes igazságban. Mert nem magától fog beszélni, csak amit hall, azt mondja el, s a jövendőt tudatja veletek. Jó, ez a jövő is az Úr és az ember kapcsolatáról szól, tehát Őt dicsőíti, de mégis jövendő.
Aztán a lányka sem biztos Mirjam szerelmének szíve-változását jövendölte csak, hanem olykor az Urat is dicsőítette, lásd, ezt minden szellem teszi.
De jövendőt próféták is mondtak, Sámuel is, Dániel is, és ilyen a Jelenések Könyve is.

Pál gondolatai meg nem érdekelnek engem, noha nagyon szeretem őt. Ha ott leszünk, akkor meg nem fogjuk szvsz megkérdezni sem őt, sem mást, mert egszerűen mindent tudni fogunk. Akkor meg minek kérdezni?

Kedves jauie, megint oda jutottunk, te a Bibliából nem következő dolgokat is magától értetődőnek veszel, szvsz jobb lenne a Bibliát szó szerint venni, és amiben nem egyeztünk meg, arról úgy beszéni, mint egyéni véleményről, nem úgy, mintha megegyeztünk volna. Mert sok köztünk a különbség, és én nem ismerhetek el a magam lelkiismerete szerint olyasmit, amit nem ismerhetek el.

CSerfa

Előzmény: jauie (88)