Cillit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 72
Mivel ebből a topciból fájón hiányzik egy autentikus hgy-s, aki felvilágosítana bennünket a hgy-féle szellemi harcról, álljon itt egy volt hgys tapasztalata ez ügyben:

Szellemi harc

G. G. budapesti lakos, fideszes önkormányzati képviselő, Dohány u. 22-24. szám alatti lakos ablakai a Metro Klub hátsó helyiségeire nyíltak. Az épület felső szintjét a Hit Gyülekezete bérelte. G. G. lakásában tisztán hallotta az imakommandó működését. "Hozz, Uram, romlást a Magyar Katolikus Püspöki Karra – idézte fel élményeit a szomszéd. - Úgy ülnek ott, mint a démonfejedelmek, hozz ítéletet a katolikus papokra. Adj megvilágosodást a pénzügyőröknek, hogy buktassák le őket." (A katolikus egyházat vámkedvezmények illették meg a behozott gépkocsik után.)
A választások előtt fokozódott az aktivitás. Egész nap imádkoztak. A szöveg arra irányult, ki nyerje meg a választásokat és ki ne. Hozzon az Úr pusztulást a jobboldali pártokra, minél többen szavazzanak az SZDSZ-re. Az MDF és a Fidesz ne érje el az ötszázalékos küszöböt. Egy-egy belpolitikai vita kapcsán vagy élesebb parlamenti szóváltás után az imádkozók az ellenfél politikusaira átkokat szórtak. Hack Pétert dicsőítették, hogy emelje fel az Úr. Csurkáról elhangzott, hogy "az Úr szabadítsa meg tőle a Földet". Ugyanezt kérték a pápával kapcsolatban is.
G. G. ablakán tisztán szűrődtek be az átkok. Akit megátkoztak, arra mindent mondtak: "Törjön el a keze, a lába. Menjen tönkre, legyen utálatos mindenki előtt. Szakadjanak szét a kapcsolatai, legyenek átkozottak a vállalkozásai." Voltak emberek, akikről G. G. családja nem tudta, kicsoda, de sokáig napirenden szerepeltek. "Egy Németh Géza nevű embert például sokáig átkoztak. Egyszer azt mondták, hogy ne tudjon többé megszólalni, némítsa meg az Úr a nyelvét. Isten takarítsa el az útból." De voltak ennél konkrétabb kérések is. "Egyik vendégem azt is hallotta – állítja G. G. -, hogy valakire azt mondták: haljon meg."
A Hit Gyülekezetében a hívők tömegei nem ismerték ezeket az imákat. A többség maximum az átokzsoltárokig jutott. Aki régi tagja volt a gyülekezetnek, lassacskán felszabadult arra, hogy ráolvassa valamelyik – jól kiválasztott – zsoltárt arra, akivel konfliktusa volt: "Életének napjai kevesek legyenek, és a hivatalát más foglalja el. Fiai legyenek árvákká, a felesége pedig özveggyé. És bujdossanak az ő fiai és kolduljanak, és elpusztult helyeiktől távol keressenek eledelt. Foglalja le minden jószágát az uzsorás, és idegenek ragadozzák el szerzeményét. Ne legyen neki, aki kegyelmet mutasson iránta, és ne legyen, aki könyörüljön az ő árváin..." (109. zsoltár). Ruff Tibi nekem azt mondta egyszer: kijelentése van arról, hogy ez a katolikus egyházra vonatkozik, ezért naponta elmondja rájuk. A 109. zsoltár bizonyos értelemben olyan mintája volt a szellemi harc egyes formáinak, mint a Miatyánk a hívők imájának. A tanítványok megkérdezték Jézust: "hogyan imádkozzunk?" Jézus erre azt válaszolta: "ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben...". Hasonlóképpen, ha valaki a Hit Gyülekezetében megkérdezte: "hogyan szellemi harcoljunk?", megmondták neki, így: "életének napjai kevesek legyenek...".