Levcso Creative Commons License 2004.02.09 0 0 6091
Jóreggelt!

Átolvastam a Gy-M-S megye és az OKT viszonya értekezést. Sajnos nincs olyan turistatérképem amelyen a megye dél-keleti "farkincája" fel lenne tüntetve, de érdekelne a dolog, hogy konkrétan hol váltunk megyét. Van valakinek infója róla, hogy melyik kiadványon van már új megyehatár?
Az erdő közepében nincs megyetábla, ott nem tudom megnézni:)

Közig. határok - A Kőris-hegyi kilátón kint van egy tábla, amin az áll: hogy Bakonyszűcsi Kőris-hegy. Na én erre nem gondoltam volna, hogy a hegy oda tartozik, mivel Bakonybél, Fenyőfő vagy Porva is közelebb van.
Az átcsatlakozott településekről lehetne vitatkozni, hogy melyik megye jobb nekik, van érv mellette ellene dögivel. Szerintem el kéne rugaszkodni az ezeréves megyerendszertől, amit az utolsó 50év helyenként teljesen elb.ott (pl. Fejér-megye Enying és környéke, hogy Dunántúlnál maradjak, illetve Zala-megye 1/2-ének átcsatolása Veszprémbe...) Régen kellett volna rajzolni 5 vagy 6 régiót ami valamilyen szinten kompatibilis az EU-régióival, nem 3-4 megyét összedrótozni... OFF vége

Én személy szerint örülök, hogy bővült a megye. Nem a gyalogtúrázásról és gyalogos túrizmusról híres Gy-M-S. Most, hogy kicsíptünk egy darabkát a Bakonyból talán...
+ Jó érzés, amikor kinézek az iroda ablakán és látom a Zörög-tető, Vinyei-árok, Kék-hegy, Kőris-hegy vonalat.

Lev