Kedves vfo!
Azért NS elég távol volt attól, hogy apostol legyen. És azóta csak még jobban távolodott.
NS tudtommal sokszor nem is a magáét mondta, hanem mások kazettáin képezte magát. Amiket gondosan tanulmányozott, és kiválogatta, miről is "tanít".
Mindazonáltal valóban szólt Istentől való dolgokat, ajándékát is elismerem a pásztorságra. De ehhez kicsinyhitűség, önbizalomhiány társult szvsz. Magyarul kevés hit. Ezt kellett pótolni mások "szolgálatával", és ha Isten nem segített be, hát akkor egy kis ilyen, meg olyan ügyességgel, fogalmazással-szellemieskedéssel, és ahogy írtad, mozgósított sok hgyst külső, meg belső ellenségek ellen uralma fenntartására, öregbítésére ilyen buta dolgokkal. (Ilyen külső ellenség, pl. én is mentem annak idején mozi elé tüntetni-Bibliát lengetni. Belső ellenség meg pl. a Tallér-szellem, meg a lázadók, és egyebek.)
Ahogy elgondolkodtam, szinte csoda, hogy a Hgy ennyire vitte. (No nem létszámban, mert jó nagy, hanem Isten dolgaiban.)
Ehhez nagyon sok talentum kellett, hogy ennyit, ilyen módon lehessen tékozolni.
Most tehát úgy látom, a Hgy (és NS) jó sok talentumot kapott, büszke is rá (ahogy te a villanyvonatra), pedig csak kapta. Ám sajnos egyáltalán nem szaporította meg, sőt, inkább tékozolta.
Bizony, valóban nagyon hosszútűrő az Úr!
CSerfa