CSerfa Creative Commons License 2004.02.08 0 0 47
Kedves Fórumtársak!

Lehet, hogy meghökkentőt írok. Lehet, hogy nem is ide, a Fórumra való. De próbaképp leírom. Minden csak vélekedésem (ezért nem írom többet, hogy szvsz), nyugodtan el lehet vetni. De kérlek, ne csúfoljatok ki, mert akkor hosszú ideig nem írok hasonlót!

Szóval van Tallér-szellem.
A Tallér-szellem úgy jött létre, hogy NS igazságtalankodott, és vétekbe került Tallér miatt. És mások is elestek (megbotoltak, azaz megbotránkoztak) NS tallérszellemesdije miatt.
A Tallér-szellem nem személy, csak bizonyos tulajdonságai olyanok, mint a személyeknek. Él és hat, működik. Éltetik a Tallérról megemlékezők, kik ezzel vétkeznek, a Tallérról szóló igazságtalanságok erősítik őt. Hat, átkozza NS-t, terheit növeli. Hat, próbálja NS romlását fokozni, és gátolja igazságosságának öregbülését.
Természetesen ilyen szellemi erők (ezután szellemek e szólásban, de csak ebben) más esetekben is létrejönnek, de csak az erős-megerősödött szellemeket lehet észrevenni, megkülönböztetni. Szóval, ha valaki ember nagy vétket tesz, és ragaszkodik hozzá, ha netán elfelejti, ilyen szellem jön létre, és vádolja, árt neki, stb. Pl. Jób is, mások is, kik már igaz emberek voltak, kiáltottak kétségbeesésükben, hogy utolérte őket ifjúságuk vétke. Ilyesmikre gondolok.
Az ilyen szellemeket megvallással, megtéréssel lehet gyengíteni, ehhez régebben áldozatok tartoztak. Végül Jézus győzte le őket. Mégis léteznek. Akkor hatástalanok az emberre, ha az embernek tulajdoníttatik Krisztus győzelme.

Persze olyan modell is elképzelhető, hogy már eddig is létező szellemek kapnak fennhatóságot a vétkesek felett, hogy velük szórakozzanak. Azaz nem keletkeznek, csak megkeresik a vétkezőt, csak viszonyba kerülnek vele.
Nekünk ezeket nem fontos tudni, érteni, mindenesetre én azt vélem, NS-nak komoly terhe a Tallér-szellem, és amíg meg nem szabadul tőle, hatni fog rá, életére, szellemére, és nem nyugszik, nem csillapodik.
Akik nagy vétket, komoly bűnt követnek el, mind ilyesmire számíthatnak.
Ez ellen a megvallás, a világosságra igyekvés a legjobb módszer, mert ezek a szellemek nem a világosság szellemei.

CSerfa