jauie Creative Commons License 2004.02.08 0 0 36
Kedves Cserfa.

Szerintem D.P. nek jó volt a látása. Nem nála volt a baj.
Igaz, ahogy idősödött a szabadulási szolgálatban kevésbé aktív lett.
Ha az ember nem tud úrrá lenni az indulaton, akkor csak a szabadulás segít.

De abban az esetben amiről Pál ír. 20. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn. És ebben az esetben csak a szabadulás segit

Roma: 7: 5. Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyűlölök, azt cselekeszem. 16. Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó. 17. Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bűn. 18. Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom. 19. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok. 20. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn. 21. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.

Itt az úr a szabadulást a fiak kenyerének nevezi.
Az angol ugy irja „ demon – possession „

Máté:15 22. És ímé egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik. 23. Ő pedig egy szót sem felele néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált. 24. Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz. 25. Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem! 26. Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni. 27. Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.

Amúgy a gyakorlatban dolgozik ha a megnyilvánulásuk szerint nevezzük meg öket .

jauie

Előzmény: CSerfa (25)