lolimano
2004.02.08
|
|
0 0
30
|
Sziasztok!
Nekem 16 éve van psoriasisom, 7 éves koromban jött ki először. Nekem az ujjaimat érintette a betegség, húsig ki voltak repedve mindig, és elég fájdalmas volt a tollat is fognom.
Rengeteg orvosnál megfordultam, mire kiderítették,h egyáltalán mi ez a betegség, mert állítólag az ujjakon ez elég ritka, inkább a fejbőrön vagy a test más részén van. Én is a lehető összes gyógymódon túlestem szinte, jártam PUVA kezelésekre, áztatnom kellett az ujjaimat tengeri sós vízbe, kentem kámforos kenőccsel, minden éjjel fóliába csomagolt ujjakkal kesztyűben aludtam, stb. stb., de természetesen semmi nem használt. Aztán kb. 18 éves koromban elmúlt. De nem valami új gyógymód hatására, hanem magától. Kimondhatatlanul boldog voltam. A bőrgyógyászom azonban elmondta,h sajnos ez csak tünetmentes időszak, vissza fog térni a betegség.
De akkor nem törődtem ezzel, úgy örültem,h végre egészségesek az ujjaim.
Kb.fél éve ismét kiújult a betegség, szerencsére csak az egyik ujjamon.
Elkeseredésemben és tehetetlenségemben a kezem ügyébe került Neogranormon kenőccsel kenegettem éjszakára, és meglepődve fedeztem fel,h összehúzza a húsig kisebesedett részt. és bár a pikkelyesedés marad, de nem sebes! Ha egy éjszaka nem kenem, akkor nappal nagyon sebes megint, de ha bekenem rendszeresen akkor legalább elviselhető. |
|