jauie Creative Commons License 2004.02.07 0 0 15
Ez egy nagyon érdekes téma. És ha visszanézünk és le tudjuk szűrni a tanulságot belőle, akkor javunkat szolgálhatja.

Cillit azt irtad:
“ Az egész felveti a Derek Prince-féle démonológia és szellemi harc létjogosultságát is”

A Tallér J. al és feleségével történtekért nem hiszem, hogy lehetne D.P et okolni. Mert a Biblia beszél rolla
A Márk. 16:17,
15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek. 16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik. 17. Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. 18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak. 19. Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felvitették a mennybe, és üle az Istennek jobbjára.

Ahogy elolvastam a cikket a szabadulási témában a NS diktált. És a hibás látása okozta ezt az eltorzult állapotot. Annak az időszaknak a hibái abban is megnyilvánultak, hogy a tagoknak nem engedték meg, hogy tartsák a kapcsolatot a rokonokkal akik nem voltak keresztények, vagy ha keresztények is voltak, de nem hozzájuk jártak, DP a szabadulással kapcsolatos tanításaiban ilyet nem lehet találni. Ezt NS látása volt kontrolálással párosítva. Így a tagoknál kialakult az egyoldalú látás, ami le szűkítette a látókört. Már akkor érezhető volt a felsőbbrendűség látszata, amit a szabadulási szolgálat ismerete okozhatott.
Az Ige mondja, hogy az ismeret felfuvalkodottá tesz, és erre nagyon kellet volna ügyelni, hogy ne történjen meg. Mivel sokakban meg van az a gyengeség hogy felkapnak személyeket így NS is felkapták, mert töbre tartották magukat másoknál az alázat hiánya miatt, de gondolom a tanításaival elhintette a magot a személyi kultuszra. És ennek felismerése okozta a szakadást és a BAGY alakulását.
Isten mindig tiszteletben tartja a szabad akaratunkat és nem kényszerit semmire. Ha akarjuk szeretjük Őt, de Ő mindig a javunkat akarja, de azt nem erőlteti ránk.
És így kellene a vezetőknek „Pásztoroknak” viszonyulni a nyájhoz.
Gondolom Tallér J. nem is gyanította akkor, mi lehet NS indítéka, amit később ismert fel, jobban mondva az Úr meg mutatta neki.
Vfo amit írsz annak nagy a valószínűsége.

„A Tallér-jelenség mögött is a folyamatos ellenségkép generálása áll, ami valószínűleg abból ered, hogy a hgy indulásakor NS Tallér J-ban olyan konkurenciát vélt felfedezni, ami az ő szolgálatát fenyegette - legalábbis szerinte. Ha megfigyeled, a hgy-ben a mai napig gyakorlat az állandó fenyegetettség-érzés fenntartása még akkor is, ha a kutya nem veszélyezteti őket.”

És a 13. hozzászólásodat szerintem megáll

jauie

Előzmény: Cillit (8)