Szóval a benzin azért volt a szívótorokban folyékony állapotban összegyűlve, mert amikor az akksi le volt gyengülve, akkor az indítómotor (és az AC-pumpát) még meg bírta hajtani, de a szikra már nem volt elég erős ahhoz, hogy begyúljon.
Azóta mentem vele a városban, nagyon csendes lett. Egyszer meg kellett állnom alapjáratot állítani, mert 2-esben olyan húzása volt, mintha a gázt nyomnám.
Egy kicsit rángat gázadáskor (nem nagyon), ezt szerintem vagy a gyorsítószivattyú, vagy a keverék helytelen aránya okozza. A gyorsítószivattyút egyébként nem szedtem szét, úgyhogy könnyen lehet, hogy az a hunyó...
De így is jól megy, sokkal erősebb lett a motor. Pl. szoknom kell, hogy a kis 1.1-es gép néha ki akar szaladni alólam. Nem vicc.
Szerintem akinek van egy szabadnapja, egy kis műszaki érzéke, annak érdemes kipucolni. Ja, és ha nem zavarja, hogy még egy hétig mocskos lesz a keze - hiába mossa mindenféle szappannal. :)
De azzal számolni kell, hogy lehet - nem fog elsőre sikerülni, így pár napig autó nélkül maradhatunk. Mint én is. De rájöttem a dolgokra, most legalább már tudom, minek adom a gázt! ;)
Azért egy pontosabb beállításra, lehet, hogy elviszem egy szakihoz. CO-mérés, előgyújtás-állítás, alapjárat... ;)
Üdv: On Quijote