luppapa Creative Commons License 2004.02.06 0 0 34
7Természetesen ha nem olyan szemmel vizsgálod a képeket, mint én, és a fő cél a papírkép, akkor megfelelő választás pl. egy Kodak 6340. Papíron valóban nem látszik pl. az a plusz zaj, ill. nem tűnik fel a részletszegénység. Tehát ha te nem vagy olyan "szőrszálhasogató" mint pl. én, és nem fogod vizsgálgatni a képeket a monitoron, akkor nyugodtan vedd meg a Kodakot.
Ebben a kategóriában - ki gondolta volna? :) - a legjobb vétel szerintem egyértelműen az A70/A80.
Persze ebben az árban nincs benne az akku és töltő. Pl. a Sony P72-eshez azt is adnak, már csak kártyát és tartalék akkut kell venni hozzá, így 100 körül mindennel az is kijön. De ha túl sötétek a benti képek, akkor ne mondd, hogy nem szóltam! :) 6340-nek elég jó a vakuja, az tetszik benne. Felbontása nem olyan jó mint a Sony-é, de ha kizárólag nyomtatásra/leképezésre használod fel a képeket, nem rossz vétel a Kodak - bár én személy szerint akkor is inkább a Canont ajánlom.
Itt nem az a lényeg, hogy úgysem tudom kihasználni a manuális beállításokat, minek nekem Canon, hiszen ugyanúgy megvan az automata mód is rajta. Ha van rajta plusz az miért baj? Ezt egy lentebbi hozzászólásra írtam (már nem tudom ki volt az....).
Ixus v3 is jó vétel, és az pici is. Nekem volt Ixus 400-am, hát mit mondjak.....maga volt a tökély. Képminőség, kezelhetőség, gyorsaság, minden terén. A v3 is jó teszteket kapott, és a képek amiket néztem is meggyőzőek. Ha érdekel egy kicsit is a fotózás, akkor A70/A80. Kérdés, hogy boltban magyar garival vagy kéz alól akarsz venni.
Előzmény: nord (33)