math2 Creative Commons License 2004.02.06 0 0 743
Siph:

mint mondtam, akkor az "evenyes" tagabb jelentese az, hogy bevett, egy tarsadalomban mukodo gyakorlat.

de tudjuk, hogy bevett es mukodo gyakorlatok lehetnek hamisak.

ezt tokeletesen kifejezi az, hogy ha azt mondom, hogy "bevett nezet, hogy van isten, de nincs isten".

a tagabb es szukebb ertelmedet is tokeletesen leirtam.

"Ha van az embereknek egy csoportja, akik akármilyen okból megbíznak ezekben az alapokban, akkor ők igazságnak tekinthetik például, hogy "ha ma busszal utazok, akkor szerencsétlenség fog érni". Ők érvényességet tulajdonítanak ennek, igaznak tekintik, mert megbíznak az illető gondolati rendszerben, aminek az ítélete szerint ez igaz.

Ezt az ő ítéletüket megítélheted a nyugati értelemben vett empirikus-logikus értelemben, de ez ugyanolyan, mintha ők ítélnék meg a természettudományt az álmoskönyvük alapján. "

ket eset lehetseges:

1) vagy megitelhetem az omiinozus allitast, hiszen a "busszal utazok" "szerencsem lesz" allitasok empirikusan ellenozrizhetoek. ez megtortent, es nem igazolodott

2) vagy az ominozus allitast nem itelhetem meg, mert valami egeszen mast jelent. ez esetben lefordithatom nyugati beszedmodra es kiderulhet, hogy azt jelenti, hogy "ha bizakodol, akkor jobban erzed magad"

ez esetben ezt a fogalmazasmodot szerencsesebbnek tartom, es legalabb nyugaton az ember, ha keleti dialektusban beszel, akkor ezt illik jelezni! es illik megadni a nyugati dialektusu forditast!

tehat tessek megadni a "van isten" nyugati tipusu forditasat!

en ezt megkisereltem egyszer, es ugy talalom, hogy azt jelenti, hogy "a keresztenyek szeretik Jezust". ez az allitas igaz.

de szegyelnivalo, ha idejossz akeleti dialektussal, es

a) nem jelzed
b) 'az istennek sem akarod' megadni a forditasat.

ez kerlek nagy szelhamossag, tiszteletlenseg reszedrol.

"Az ő rendszerük alapjaiban ők milyen alapon bíznak meg? Miért támaszkodnak rá? Érzelmi alapon. "

ezert mondom, hogy a mondat nyugati forditasa az lehet, hogy "bizakodni jo" a masike pedig, hogy "szeretjuk Jezust". ez a megfelelo forditas, ha ezek erzelmi alapu mondatok.

"Úgy hiszem, hogy mi mindannyian érzelmi alapon bízunk meg az empíriában. "

en meg most mar azt gondolom, hogy ez egy hulye kerdes. mert hogy akarod ellenorizni? empirikusan vagy erzelmi alapon?:)

en erzelmi alapon nem bizok a te eme allitasodban. tehat a te keretrendszeredben ez cafolja azt, hogy igaz. megfelel a valasz, vagy meg sem gondolod ugy, hogy az erzelem igazol?:)

Előzmény: Siphersh (738)