Újlaki Creative Commons License 2004.02.05 0 0 19192
Keves RNZoli!

Sajnos, a tegnap megírt válaszom nem ment el, eltűnt valahol az index bugyraiban.ű; most megpróbálom újra megfogalmazni.

"Ártatatlan, békés, még éjjel is a népük boldogulásáért güriző szántó-vető iraki parasztokat hidegvérrel lemészárló mocskos, büdös amerikaiak szörnyű gaztette!"

Ki írta le ebben a fórumban, rajtad kívül, akár csak töredékeiben is ezt a mondatot? Ezt neveztem én övön alulinak.

A másik aggályom, hogy látszólag ahhoz a mondathoz csatlakozol - idézed is -, hogy "nem lehet egyértelműen állást foglalni a film láttán"; valójában azonban egészen mást mondasz, elég vehemensen: azt, hogy "igen, úgy nem lehet állást foglalni, ahogy mások tették, csak úgy lehet, ahogy én teszem!".

Ez független a háborútól, és attól hogy mit gondolunk róla; a háborúról nem csak külön topicot, de külön fórumot is nyithatnánk, és hónapo-évek múlva sem jutnánk igazán közös nevezőre.

Életveszélyes fenyegetettségről beszélsz, holott a statisztika szerint egy-két nagyságrenddel több civil pusztul el ilyen helyzetekben, mint jól felszerelt katona. Ha csak eg yrossz mozdulatot látnénk a filmben, hogy valaki tényleg fenyegeti - nem életveszélyesen, csak úgy a mutatóujjával, hogy ejnye-ejnye! -; de nem láttunk ilyet. Azok a terroristák, hazafiak, gonosztevők, szántó-vetők, nevezd, ahoyg akarod, valószínűleg nem is sejtették, hogy a halál a szó szoros értelmében ott leselkedik rájuk a sötétben. Úgy pusztították el őket, mint amikor én lángszóróval pörkölök a svábbogarak közé; csak itt a csótány kezében van lángszóró.

Bocs, elragadtattam magam; a tegnapi hozzászólás talán jobb lett volna, egy bekezdéssel rövidebb volt.

Előzmény: RNZoli (19187)