Viktor24. Creative Commons License 2004.02.05 0 0 85
Isten igazságos-e?
A Bibliában van egy két érdekes dolog amiket, ha józan észel elolvas az ember akkor be kell látnia, hogy nem.
Kezdjük a teremtésnél Isten a paradicsom közepére álmodik egy fát ami gyönyörüséges jonatán almát terem. Az embert kiosza -Ne zabálj róla (de nem közli milyen retórziók követik az almaszüretet). Isten a Biblia szerint mindent tud és mindent lát (biztos igy is van, ha már egyszer leírták). Akkor miért nem avatkozott közbe amikor látta a jó öreg sátán apót kígyó képében szambázni a paradicsomban? Miért akkor kezdte el döngetni a hasát mikkor már az almacsutkát rágta Ádi és Évi?
Ha Isten mindent tud ebbe bele tartozik a jövő is. Akkor Ő már teremtés előtt tisztában volt a bűnbe esésel és mindazzal a rosszal ami történt a kiűzetés után (háboruk, éhinségek, betegségek).
Van egy kedvenc storym a Bibliából: A gonosz bejáratos az Isten udvarába és azzal hergeli az Úrat, hogy nincs egy igaz ember sem a földön. Isten cáfol!- Hát dehogynem, nem láttad Jóbot? Ő imád engem tiszta szívből.
Erre a sátán: -Hát ő csak azért imád mert jó dolgában azt se tudja hova legyen.
Isten mit tesz? Kiadja Jóbot a sátánnak, hogy fingasa meg egy kicsit. Bár happy endel zárul a történet de időközben Jób elveszíti a vagyonát, meghalnak a gyermekei, kap valami rút betegséget. Na ez egy igazságos Isten? Hol volt itt a féltőn szerető Isten?