gombavadász Creative Commons License 2004.02.04 0 0 167
Ez mondjuk tényleg ”gáz”.

Némileg idevágó tapasztalatom nekem is van. Igaz, ott védelmi helyzetben én használtam AMMONIÁS sprét, és kutya ellen.
Település belterületén gyalogoltam pórázon tartott kutyával. Kutyám, egy közepes méretü labi, rendkívül békés teremtés. Ráadásul most különösen védtelen volt, mert gyakorlatozásként egy táskát hozott a szájában.
A támadót nem is láttam megjelenni, csak azt hogy KÉT fekete kutya van a pórázomon! Egy fekete pitbul szerű kutya fojtotta le üvöltve teljesen ledöbbent kiskutyámat.
Üvöltöttem én is, még hangosabban. (Ezt kutyákhoz értő emberként egyébként nektek is javaslom minden kutyás bonyodalom esetén.)Ahogy a pit az új támadót keresve fölnézett rám, volt alkalmam megkezdeni az illat terápiát, hátha nyugtató hatással lesz rá.
Több másodpercen keresztül fújtam rá az anyagot, miközben a kutya hátrált, én meg követtem, majd sarkon fordult, elkocogot és lazán(!) beugrott egy két méter körüli betonkerítésen.

Tanulságok:
1. Az ammóniás spré megállította a kutyás támadást, de csak egy egész kifújt flakon kényszerítette visszavonulása a támadót.
2. A támadó kutya még ekkora mennyiségtől sem lett harcképtelen. Ha erősebben motivált, még így is kárt tudott volna bennünk tenni.
3. Több kutya támadása esetén veszítünk.

Miután elolvastama topicban leírtakat, ez tulajdonképpen nem megdöbbentő eredmény.

Kérésem is lenne a topic gurukhoz.
Tegyetek javaslatot egy konkrét sprae tipusra, amit pontos megnevezése alapján lehet keresni a boltokban, és alkalmasnak tartotok ”rendszeresítésre”, általános célra.
Tudom, hogy sok ilyen van, de most egynek a kiválasztását kérném tőletek.
Legyen megbízható, ha lehet, ne túl drága, és rendszeresen kapható.
Meg ha lehet, toldjátok meg a javaslatot egy rövid indoklással, hogy mire jó, mik a sajátosságai.

Előre is köszönöm!

Előzmény: lviz (166)