nord Creative Commons License 2004.02.03 0 0 9
Üdv, én is 6340 vásárlásán gondolkozom.

Megnéztem az imaging-resource-t...
Sajnos - ha a 6340 / A70-et akarom összehasonlítani, akkor már első pillantásra látszik, hogy más fényviszonyok közt, nem egyforma távolsából készültek a képek, így ez alapján dönteni nem túl objektív...
Bár jobb mint a semmi.
(Pl. a "ház" fénykép a Kodakkal sokkal jobb lett. Viszont a makróban meg tán jobb a Canon. Bár én egy teljesen kezdő vagyok a témában.)

Egyre inkább kezd olyan érzésem lenni, hogy néha már túl alaposan járom körül a témát ahhoz képest, hogy otthoni, hobbi célra készülő képeket akarok 99%-ban fotózni 10×15 papírképre történő előhívással.

Persze aki A4-esben, meg a számítógép képernyőjén vizslatja szőrszálhasogató módon a képeket, azoknak tényleg fontos a legalaposabb körültekintés vásárlás előtt.

De azért legyünk objektívek: aki 100ezerig bezárólag vesz kamerát, az a nyaralást, családi ünnepeket akarja megörökíteni, 9×13, esetleg 10×15 papírképen (anyósnak, nagymamának mindig papírkép kell, asszony is szereti albumban mutogatni a barátnőknak...).
Szvsz ilyen méretű papírképeken nincs akkora különbség két-három márkás gép képminősége között. Itt, ha minőségbeli hiba van, akkor leginkább a fotós rontott.

Persze, lehet, hogy nincs igazam, de hagyom magam meggyőzni, rábeszélni másik gépre:)

Üdv.

Előzmény: pggp (8)