Törölt nick
2004.02.01
|
|
0 0
1319
|
Nekem volt mar, hogy a gyerek siman ehes volt es en siman kibontottam neki valamit, amit persze a vegen kifizettunk. Eleg maceras lett volna kimenni (otthagyni a mar osszerakott de meg nem kesz kocsit) keresni valami ennivalot, visszamenni. Egy kiflibe vagy egy turorudiba kerult a dolog es amig ette, addig is tudtam gyorsan pakolni. Es ettol meg nem lett hisztis. Nalunk a cukorka/csipsz/csokikak/italok vannak tiltolistan de eleg aboszult ertelemben, szoval azt akkor sem ha ciganygyerekek potyognak. Amugy en meg azt vettem eszre, hogy ha az altalam kimondott NEM mogott valodi tiltas/tagadas volt, akkor a gyerek egy szo nelkul vette tudomasul. Ha viszont a nem mogott az volt, hogy azet nem mert nekem most eppen ugy kenyelmesebb de amugy lehetne akar igen is, akkor a gyerek beleerositett a nyafiba. Szoval eloszor nekem kell mindig eldonteni mit akarok es azt kepviselni. Amugy en nem vagyok kovetkezetes, mert ha menet kozben rajovok hogy a kimondott nem mogott az en kenyelmem van, akkor siman megmondom a gyereknek, hogy vgulis legyen amit akar mert miert is ne es ettol meg az autentikus nem az nem maradt. Pl az uttesten akkoris fognia kell a kezem, ha a haverja egyedul mehet at, es akkor sem ulhet az elso ulesen (megfelelo szek nelkul raadasul) ha az osszes osztalytarsa ott ulhet es akkor sem csomagolok neki csipszet meg csokit ebedre, hanem a meleg menzakajat kell ennie, ha o az egyeduli az osztalyban. Nem kovetjuk a nyajat mindenben. Bar kerdezte mar, hogy a masok anyukaja miert csomagol azt, es megmondtam hogy azert mert a masok anyukaja nem torodik a gyereke egeszsegevel de en torodom az ovevel. Es a masok anyukaja nem akarja kifizetni az ebedet, mert a vacak csipsz az olcsobb. De nekunk erre van penzunk es erre koltunk is, nem csipszre. Ezeket a magyarazatokat megerteni latszik, legalabbis nem tapasztaltam nagyobb ellenkezest. Neha probalkozik persze, de hiaba. |
Előzmény: nettomazsola (1302)
|
|