nohabmozdony Creative Commons License 2004.02.01 0 0 413
Meg aztán kicsit demagóg is ez a levonják az adójából. Nos lehet, de csak kicsit. Számold ki, hogy mennyi adót fizetnek be mondjuk a szüleid, és hogy abból mennyit kaptok vissza valamilyen államilag támogatott szolgáltatás formájában, mennyi megy ténylegesen arra, amiért egyáltalán az újraelosztást kitalálták, azaz tényleges közcélokra és az elesettek megsegítésére, és mennyi az, amiből ideológiai pecsenyéket sütögetnek kultúrafinanszírozás és hasonló címeken. Aztán majd demagógozhatsz, kedvesem.

Bár fogalmam sincs a számokról, de pl egy magyar pár 10milliós filmtámogatásnál is sokkal kisebb az (adóból) egy főre eső rész, mint amennyit mozijegyre költünk. Na ez viszont demagógia. Nem rémlik olyasmi, hogy nem drága a Hídember, hiszen a kétmilliárdos támogatás az csak fejenként 200 forint 10 000 000 emberrel számolva? Meg hogy a millenniumi országjáró sem, mert annak csak 50 forint példánya, még jól is jártunk, mert az újság drágább? A Szerencsi család párszázmilliója is csak tíz forintos összeg, le sem hajolnál érte az utcán... Csakhogy összességében mégiscsak többmilliárd forint kidobott pénz, ha az állam oldaláról nézzük. És sok kicsi sokra megy, ha összeadod, a sok-sok tízforintból mennyi jön ki a Te részedre, az sem lesz kevés. Elég ízléstelen marketingfogás az egyben elköltött összeget tízmillió morzsára felaprózni, mondván, egy embernek csak nem fáj annyi. Pedig de, nekem minden egyes hülyeségre költött forintom fáj, másrészt, meg mint említettem, összességében ez már mégiscsak akkora összeg, hogy lehetne vele mit kezdeni...

A piacosításnak egyébként nem csak az állam bénasága okán vagyok híve, hanem elvi okokból is.

Előzmény: R Rózsa (412)