Baulek Creative Commons License 2004.01.29 0 0 212
Némi történeti áttekintés életképekkel, adalékként kedvenc cégünk lélektani profiljához.

Persze egyoldaluan vagyok tájékoztatva dehát a másik oldal nem nagyon tájékoztatós természetü.

Az akció kezdeteként a Baumag megalapitotta saját Tájékoztató Irodáját.

Majd az ugyanott müködő "ellenzéki" Ellenörző Bizottságot rapid tempóban kiebrudalja. Ezek --saját nemsok idejük és pénzük terhére müködő-- magánszemélyként, megfosztva a munkájuk végzésére szolgáló helytől, eszközöktől, és bevezetett elérhetőségeiktől valószínüsithetően ettöl megbénulnak és elérhetetlenné válnak.

Azért a rend kedvéért 2 nap mulva Baján a "Patyi úr és a tagok" találkozóra a készséges Baumag sokszorosítja és kiosztja az EB belső konfliktusairól szóló papírt.

1 hét mulva a Dohány utcai irodánál a biztonsági őr felsőbb utasításra kizárja a hasonló találkozóra érkezetteket (ezek ugye tagok és választott érdekképviselőjük) akik a qva hidegben beszélgethetnek kinn az utcán az üres iroda előtt 3 és fél óráig.

Másnap a Bocskai utcában a délelőtt még nyitva tartó iroda a személyzete a délutánra kitüzött ilyen találkozó előtt --diplomatikusan-- délre rajtaütésszerüen megbetegszik és "betegség miatt zárva" felirattal bezár.

A stílus (ami az ember, vagy a cég, vagy ilyesmi) úgy tünik tehát diktatorikus kissé, némi "oszd meg és uralkodj" tipusu technológiával izesitve.

Ehhez képest pl. a derék Informátoraik a saját honlapjukon lévő, saját irodákról szóló Irodák al-lapot --ahonnan megtudhatnák a tagok, hogy hova ne menjenek már mert bezárt ill. helyette hova tartoznak-- nem képesek (hasonló odadással) naprakészen tartani. Hmm.