Sarkanyolo Creative Commons License 2004.01.28 0 0 45
Vami,

Köszi a progi tippeket. Megneztem a www.zalakeramia.hu-t, tényleg jó honlapjuk van. Letöltöttem a Térvarázs programot, ami nem kis dolog lévén kb. 250Mbyte, 56k-s modemen keresztül egész éjszaka töltődött sőt még másnap is. Jó kis program, segít elképzelni milyen is lesz a fürdőszoba. Viszont egy dologra vigyázni kell: hiába az óriási adatbázis, a színeket rosszul adja vissza. Tudom, hogy monitoron nehéz vissaadni a természetes színeket, de speciel az általunk kiválasztott csempék egész más színűek lettek, ha a számítógép alapján néztük volna, biztosan nem választjuk azokat.

A kitchendraw-t is meghéztem, bár azzal nem játszottam annyit, úgy tűnik ez elsősorban arra jó, hogy pontosan mm-re megtervezzük a bútorokat, ajtókkal, mosogatóval, mindennel.

Én speciel egy másik progit, a DesignWorkhopot használtam (www.artifice.com), a Lite verzió ingyen és korlátozás nélkül letölthető. Előnye, hogy ez egy általános 3D tervező program. Én speciel arra használtam, hogy megrajzoljam a lakás alaprajzát és a falakat, ajtókat, illetve a konyhát nagyjából (téglatestekből) felépítsem. Főleg abban segít, hogy jobban érezni lehet hol mennyi hely van. A progi hátránya, hogy egy kicsit (2-3 órát) tanulni kell a működését, és a Lite verzióban nem sok előre elkészített bútor importálható (igaz, ilyen modelleket lehet töltögetni az internetről, bár ingyen ezt sem könnyű).

Üdv.
S.

Előzmény: vami (40)