Catherine0 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 10862
Sztem felesleges vmi műfajba bepaszírozni, nekem pont az tetszik benne, hogy ilyet máshol még nem láttam. Hogy a varázslat ennyire hétköznapi és természetes módon jelen van, és az emberek élete se csupa titokzatoskodás, meg eldugott helyeken boszorkánykodás, hanem teljesen normális. Reggel, délben, este, iskola, munkahely, főzés, takarítás, játék, minden, ami a mi életünkben is szerepel, csak mellette ott van a varázslat, amit úgy használnak, mint mi a távirányítót. Közben a muglik világa teljesen modern, számítógépek, bandázás, meg minden, és a varázslók is tök normálisak, csak épp tudnak varázsolni. És az állataik is, olyan természetes, mintha csirke, kutya, meg tehén lenne, csak épp hippogriff, meg egyszarvú.
Én mindig is utáltam, ha a Gyűrűk urát összevetették a HP-vel. A kettőnek köze nincs egymáshoz, csak épp egyszerre jöttek ki filmen, és akkor gyorsan kiadták a könyvet újra, hiszen az emberek a HP miatt úgyis olyan "mágikus hangulatban" vannak. De a kettő tényleg teljesen eltér, felesleges azt nézni, hogy melyik "önállóbb", "eredetibb", sztem lenyűgöző amit Tolkien kitalált, de JKR sem marad el, lehet, hogy "csak" felhasznált dolgokat, de ettől ugyanilyen kreatív, nektek talán eszetekbe jutott volna így összeszedni a dolgokat? És az se igaz, hogyí semmit se talált ki, aki nem hiszi el, olvassa végig a Mágiaügyi Minisztérium vagy a Szt. Mungó osztályait, bemutatónak talán ennyi is elég JKR fantáziájából...