mezoor Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1164
Sziasztok!

Bocs de megint ömlesztek:)

A hegyi, ha kintről a szobába került, természetes, hogy vedlésnek indult, amit vitaminokkal nem árt támogatni. Ezek szerint a madár viszonylag kis ideje lehet nálad, így még jó ideig harcolhatsz, hogy megszokjon téged, a helyét, a kis helyre való bezártságot, a társai hiányát stb.:(
Amúgy, ha közelebb laknánk, érdekelne:)

Kokó, mikor hozzánk került befogott madárként, a szakértői bizottság szerint(koszorú hegyek), kb. 4 éves volt és tojó. Azóta kiokosodtam, megállapítom már hogy tényleg tojó és tényleg befogott(ha rossz hangulatban van csíp, mint az őrült:). Tehát jelenleg kb. kilenc éves.
Reggelente suttogva kezdi, majd ráerősít "Sanyi, Sanyikám, hallod??? Kérek mogyorót!!! Gyere ki!!!"
Szerencsére nagyjából az ébresztőórával együtt ébred.
Ha dühös rikácsol, ketrecet rombol és csíp, de ha látja, hogy megnehezteltem, akkor kunyizni kezd, halkan "kuttyog" és mondogatja "jó, jó, puszi, puszi".
Mikor a párommal összeköltöztünk, a jákó egy darabig sandán leste, majd egy reggel, mikor négyszemközt maradtak kiosztotta: "Te büdös ..., ..., ....szemét stb." Szinte hihetetlen volt. A szobából végig hallgatva, pillanatnyi döbbenet után fetrengtem a röhögéstől.
Amúgy nem igazán tanítható, mivel édesanyám egy óráig mondogatta a madár előtt a lakcímét, mire az annyit reagált: "hülye vagy".
Idegenek előtt magát nem produkálja, de az előtt akit már többször látott megszólal. Tesóm látogatását előre jelzi, mert ha meg látja az ablakon át, már kiabál: "Szia!".
Mikor nagyon látszot rajta, hogy nem tudunk vele eleget foglalkozni, akkor bevittünk mellé egy nagy-sándor. Egy ideig nézte a kollégát, majd elkezdett érdeklődni: "Kokó vagy?"
Tehát, összefoglalva egy igazi egyéniség.

Előzmény: sutyipipasxxl (1157)